HÍREK

Hírek az Óperencián innen és a tanórán túlról

2014. január 27., 21:34 | MMK |

Szinte hihetetlen, de már a harmadik tanítási félévben dolgozunk az Óperencián innen és a tanórán túl című program keretében a megyében.

Játékkészítő műhely havi szakkörünk az előző félévben Ercsiben, Ráckeresztúron és Székesfehérváron, a Palotavárosi Óvodában készítette számos játékát. Nagyszerű érzés volt visszatérni ugyanazon kis közösségekhez, hiszen a gyerekek az előző félév tapasztalatai alapján már tudták mit, miért és hogyan teszünk. Szavak nélkül is értettük egymást, a közös munka így könnyebbé és hatékonyabbá vált. Sajnáljuk, hogy véget értek itt a foglalkozások, de keressük a módját a további együttműködési lehetőségeknek.


Ebben a félévben ezt a műhelymunkát a székesfehérvári István Király Általános Iskola 4. A osztályos tanulóival folytatjuk. A már megtartott első (2014.január 16.) foglalkozásunk után bátran kijelenthetem, hogy gyümölcsöző lesz kapcsolatunk. A gyerekek nagyon kedvesen (kis ajándékkal, üdítővel) és nyitottan, lelkesedéssel a kihívásokra vártak bennünket. Első alkalommal különleges alaplapok segítségével, egyforma fénymásolt sablonra, egyénileg kitalált logikai szempont szerint készültek a memóriakártyák. Örömünkre az elkészült játékokat azonnal ki is próbálták a kisdiákok. Sőt! A több egyéni pakli pillanatok alatt óriás készletté alakult.

A program keretein belül ismét folytatjuk a Mindent tudni akarok a meséről című témanapokat. Visszatérünk Mórra, a Meseház Óvodába és új helyszínként Csajágra visszük a mesevilágot felidéző programot.Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk