HÍREK

Újból útra keltünk 2014. első félévében: irány az Óperencia birodalma

2014. május 21., 22:38 | MMK | Gonda Emma

2014. év első félévében is a játék és a mese a központi témája a Megyei Művelődési Központ Óperencián innen - tanórán túl című projektjének.

Az István Király Általános Iskola 4.a. osztályosai a játékkészítő műhely foglalkozásain készítettek memóriakártyákat, kiegészítő, párosító játékokat. Egy elképzelt mesebirodalom várait, tájait, szereplőit. Készültek királyi portrék, arcképcsarnok.

A gyerekek megismerkedtek különféle technikákkal, pl. papírdomborítás, satírozás, maszatolás. Ezek segítésével készítették el alkotásaikat.

A záró foglalkozáson tervezzük egy közös játéktér kialakítását, melyek benépesítünk az elkészült tájak, szereplők segítségével.

A mindent tudni akarok a meséről témanapokat ebben a félévben a csajági Óvoda és a móri Meseház Óvoda nagycsoportosaihoz vittük el.

A gyerekek meséket hallgattak, készítettek hozzá háttereket, illusztrációkat. Készültek paloták, királyi udvartartás, párosító játékok. Nagy sikert aratott a 3 kismalac mese, melyet a foglalkozásvezetők ?elbáboztak?, majd a gyerekekkel közösen megvalósították, illusztrálták. Hajtogatással, színezéssel elkészültek a malacházikók, illetve a kismalac és farkas ujjbáb-figurák.

Csajági Óvoda

István Király Általános Iskola, Székesfehérvár
Móri Meseház Óvoda

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk