FELHÍVÁSOK

Pedagógus bábjátékos találkozó

2013. március 27., 09:17 | MMK |

A Magyar Bábjátékos Egyesület egyik célja az alkalmazott - másként pedagógiai - bábjáték, illetve az amatőr bábjátszás szakszerű gyakorlatának támogatása. A MBE a Pestújhelyi Közösségi Házzal karöltve 2013. április 19-20-án, a megújítás céljával ismét megrendezi az évtizedes hagyományokra visszatekintő pedagógus bábjátékos találkozót, aminek választott vezérgondolata: a bábjáték és a közösségépítés.

Az országos hatókörű konferenciát a kisgyermekekkel, kisiskolásokkal foglalkozó bábművészeknek,  művész­pe­da­gó­gusoknak, illetve a gyerekekkel  mindennapos kapcsolatban lévő, érdeklődő szakembereknek rendezik. A tanácskozáson a bábjátékos műfajhozhoz illeszkedő olyan válogatott témák kifejtésére, megvitatására kerül sor, amelyek az átalakulóban lévő közoktatáshoz igazodás jegyében és a közösségépítés fontosságára tekintettel merülnek fel.

A péntek délelőttre válogatott bábelőadások megtekintését követi a konferencia, amely átnyúlik a szombat délelőttre, amikor levonják a konzekvenciákat és  kitűzik a célokat.

Elemzik a darabok tartalmát és a gyermekközönség a videón rögzített reakcióit, ezt követik az előadók refe­rá­tu­mai, majd a vita - a tulajdonképpeni konferencia. A fel­kért szakemberek előadásainak kivonatát és a felvé­te­le­ket közreadják. Ma ilyen korszerű, minőségi anyag nem lé­te­zik, amivel le lehet cserélni a félévszázados doku­men­tu­mo­kat, vagy akár csak versenyre lehet kelni vele.

Hagyományaikhoz ragszkodva ez alkalommal adják át a MBE kitüntetéseit, a Mészáros Vincéné-díjat és a Séd gyűrűt.

 
Kapcsolódó anyagok:

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk