HÍREK

Köszönet a házigazdáknak!

2018. január 25., 21:50 | MMK | M. K.

Tordason folytatódott a Pesovár Ferenc Fejér Megyei Népdaléneklési és Népzenei Verseny 2018. január 24-én, szerdán.

Az előválogató résztvevőit Kosaras Péter Ákos igazgató köszöntötte a Sajnovics János Általános Iskola- és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény aulájában. Megnyitó beszédében az intézmény vezetője hangsúlyozta, milyen fontosnak tartják ezt a küldetést, a hagyományok őrzését, melyek a múltban gyökereznek, de ma is élnek, s iskolájukban a népdalénekesek, népzenészek, néptáncosok is nagy gonddal, szorgalommal és örömmel folytatják. Az intézményvezető felvetette, hogy iskolájuk az esetleges fenntartóváltás esetén is örömmel lesz házigazdája az ilyen programoknak.

A zsűri előtt (Vakler Anna, Németh István, Varró János) 18 produkció, köztük énekes és hangszeres szólisták, valamint kisegyüttesek mutatkoztak be. Sajnos a - január második hetétől szinte minden évben tomboló - influenzajárvány most is sok fellépőt megakadályozott abban, hogy részt vegyen a programon, őket egy másik népdalos rendezvényre hívják meg a szervezők, hogy mindenki be tudjon mutatkozni még a megyei döntő előtt.

A produkciók után a zsűri összefoglalót és értékelést, a felkészítő tanároknak konzultációt tartott. Németh István zsűritag valamennyi résztvevő és vendég nevében köszönte meg a tordasi házigazdáknak, hogy immár sokadik alkalommal fogadták be a versenyt, s mindenkit meghívott a lovasberényi, megyei döntőre. Hasznos élmény, és nagyon sokat lehet okulni abból, ha megnézzük, más területeken, más intézményekben hogyan dolgoznak a kollégák, milyen csokrokat állítanak színpadra, milyen lehetőségeik vannak a fejlődésre.

A szakmai zsűri a tordasi elődöntőből az alábbi produkciókat hívta meg Lovasberénybe:

 

1.           Bodzabogyók Énekegyüttes

2.           Diósi Csenge

3.           Tóth Zsófia

4.           Péter Szabolcs (furulya)

5.           Drienkó Károly

6.           Csata Beatrix

7.           Tóth Levente

8.           Gajdó Domitilla és Kiss Nikolett Anna

9.           Péter Szabolcs (hegedű)

10.         Tóth Szonja

11.         Frey Dávid

12.         Simon Kitti

13.         Erdélyi Csenge

 

Köszönjük szépen a vendéglátást Fazekasné Domak Anikónak és a tordasi Sajnovics János Általános Iskolának, s hogy ismét ilyen kiváló házigazdái voltak a versenynek. Köszönjük a Művészeti Iskolának a finom édességeket, s a Feldhoffer Kertészetnek a szép virágokat!

 

Programok

Jól értem a gyerekemet?

2018. február 27. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Belső alkímia meditáció

2018. március 5. (hétfő) 17:30

Művészetek Háza, Lila terem

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk