FELHÍVÁSOK

Pesovár Ferenc VII. Országos Csoportos Népdaléneklési Verseny

2013. február 18., 21:25 | MMK |

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza idén hetedik alkalommal rendezi meg a Pesovár Ferenc néprajzkutató emlékének szentelt Országos Csoportos Népdaléneklési versenyt.

A 2013. május 18-án, Székesfehérváron megrendezésre kerülő esemény célja - a híres néprajzkutatónkra való emlékezésen és tisztelgésen túl -, hogy ráirányítsa az ország népdaléneklőinek figyelmet megyénk gazdag, figyelemre méltó népzenei anyagára. A versenyen négy korcsoportban (alsó és felső tagozat, középiskola illetve felnőtt) indulhatnak a résztvevők, akiknek egy kötelező anyagból és egy szabadon választott anyagból kell felkészülniük. Előbbinek egy Fejér megyei népdalcsokornak kell lennie, melynek felvételei és kottái (regisztráció után) letölthetőek a Fejér Megyei Művelődési Központ honlapjáról. A szabadon választható anyag lehet egy népdalcsokor bármely, a kötelező anyagtól eltérő tájegység népzenei anyagából. Az egyedüli kitétel, hogy a két összeállítás időtartama együttesen nem haladhatja meg a 8 percet. A résztvevők, csoportlétszám alapján, három kategóriába lesznek besorolva, melyek a következők: énekkettősök - énekhármasok, éneklő csoportok (4 vagy annál több fő), illetve hangszerkíséretes éneklő csoportok (2 vagy annál több fő).

A versenyen elismert szakemberekből álló zsűri fogja minősíteni a produkciókat, melyek közül a legkiemelkedőbbek, az egyedileg tervezett és elkészített okleveleken túl, tárgyjutalomban (népzenei kiadványokban) is részesülnek.

 
Kapcsolódó anyagok:

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk