CIVIL HÍREK

Veszprémben jártak a Kodály Zoltán Gimnázium diákjai

2014. május 02., 22:14 | FKE |

2014. április 30-án a Veszprémi Petőfi Színház Gorkij Éjjeli menedékhely című előadásán vettek részt a Székesfehérvári Kodály Zoltán Gimnázium tanulói a Fonódás Kulturális Egyesület által megvalósított TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0537. azonosítószámú pályázatban a "Művészbejáró" témanapok keretében.

A darabot Eperjes Károly rendezte, a főbb szerepeket Reviczky Gábor, Kőrösi Csaba, Trokán Anna és Almási Sándor játszotta.

Fata Ilona és Raitsits Tivadar szervező szívesen meséltek a látottakról:

"A színdarab 1902-ban íródott a szocialista realizmus jegyében. A gimnáziumi irodalomtanításban, napjainkban már nem szerepel a mű, ezért szervező pedagógusokként örültünk annak, hogy a diákok megismerve ezt a drámát bővíthették irodalmi műveltségüket.

A rendezés szöveghű volt, a színpadkép is a gorkiji elképzeléseket követte. Igazán gondolatébresztő megoldásként értelmeztük a rendező döntését arról, hogy a menedékhelyet egy pusztulásra ítélt ortodox templomba helyezte. A darab harangszóval kezdődött és zárult, felhívva a figyelmet a mélyben élők kiszolgáltatottságára.

A színházlátogatás szervezése során törekedtünk arra, hogy a darabválasztáson túl diákjaink vidéki színházakat és színtársulatokat is megismerhessenek. Ezért örültünk annak, hogy megtekinthettük a szecesszió jegyében épült színházépületet, és megtapasztalhattuk a veszprémi színtársulat színészeinek élvezetes játékát."


Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk