HÍREK

Balkáni hangulatban

2017. május 19., 21:21 | MMK | L. M.

Az Emir Kusturica Tejben, vajban, szerelemben című új filmje - amelyet ma ingyenesen vetített a Barátság mozi - által megteremtett hangulatot folytatva a mohácsi Poklade zenekar koncertezett a Művészetek Házában és az épület előtt.

A vastapssal és több ráadással záruló koncert közönsége finom koktélokat is szürcsölhetett zenehallgatás közben, és a zenekar hangszereivel is megismerkedhetett, köztük a prím tamburákkal, a basszprímmel, a kontrával és a speciális pengetős bőgőjükkel. A filmet továbbra is vetíti a Barátság mozi, és a vidám zenészekkel is hamarosan újra lehet találkozni: a Múzeumok éjszakáján a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum udvarán tartanak délszláv táncházat.

A Poklade zenekar 2010-ben, a tagok szülővárosában, Mohácson alakult. Mohács a tamburazene fellegvára.A "poklade" szó a köztudatban egyet jelent a Busójárással. A zenekari formáció saját zenei sítlusuk és ízlésük mellett őrzik az autentikus mohácsi hangzás- és nyelvi világot.

A Kortárs Művészeti Fesztivál keretében megvalósult programok a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jöhettek létre a Barátság moziban.

 

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk