HÍREK

Balkáni hangulatban

2017. május 19., 21:21 | MMK | L. M.

Az Emir Kusturica Tejben, vajban, szerelemben című új filmje - amelyet ma ingyenesen vetített a Barátság mozi - által megteremtett hangulatot folytatva a mohácsi Poklade zenekar koncertezett a Művészetek Házában és az épület előtt.

A vastapssal és több ráadással záruló koncert közönsége finom koktélokat is szürcsölhetett zenehallgatás közben, és a zenekar hangszereivel is megismerkedhetett, köztük a prím tamburákkal, a basszprímmel, a kontrával és a speciális pengetős bőgőjükkel. A filmet továbbra is vetíti a Barátság mozi, és a vidám zenészekkel is hamarosan újra lehet találkozni: a Múzeumok éjszakáján a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum udvarán tartanak délszláv táncházat.

A Poklade zenekar 2010-ben, a tagok szülővárosában, Mohácson alakult. Mohács a tamburazene fellegvára.A "poklade" szó a köztudatban egyet jelent a Busójárással. A zenekari formáció saját zenei sítlusuk és ízlésük mellett őrzik az autentikus mohácsi hangzás- és nyelvi világot.

A Kortárs Művészeti Fesztivál keretében megvalósult programok a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jöhettek létre a Barátság moziban.

 

Programok

Világjelek

2017. október 4. (szerda) 17:00
- 2017. október 29.

Művészetek Háza, kiállítóterem

Csajos est: Zsebünkben a boldogságunk...?

2017. október 25. (szerda) 18:00

Barátság mozi

Játékok textilből, fából, termésekből

2017. október 26. (csütörtök) 09:00

Mesterségek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk