HÍREK

Művészi foltok

2017. április 10., 12:30 | MMK | Harmath Ágnes

A Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza kiállítótermében 2017. április 12-én, szerdán 18 órakor nyílik meg Polyák Ildikó textilművész "Én, József Attila, itt vagyok!" című kiállítása. A költészet napja alkalmából rendezett tárlat megnyitóján az alkotó tart tárlatvezetést.

Polyák Ildikó, a Magyar Foltvarró Céh elnöke mintegy 20 éve foglalkozik foltvarrással. Az elmúlt évtizedben saját festésű és mintázású textilekből - a foltvarrás alapvető szabályainak tiszteletben tartásával - faliképeket készít. Egyéni alkotóként és a Modern Műhely tagjaként számtalan hazai és nemzetközi kiállításon vett részt.


A Művészetek Házában nyíló kiállításon látható kollekció darabjait József Attila versei inspirálták, és először 2014 tavaszán volt látható Budapesten.

A patchwork története igen régi, valószínűleg a szükség és a szegénység hozta létre, amely során praktikus darabokat készítettek a megszőtt anyagdarabokból. Napjainkban a foltvarrás igazi divattá nőtte ki magát, és az egyik leggyakrabban űzött hobbiként tartják számon a mai modern nők körében.

A foltvarrást felhasználják faliképek, takarók, ágyneműk, falvédők és különböző felsőruházati cikkek előállítására, és ezzel a módszerrel például a tavaszi gardróbfrissítésen kidobásra szánt holmik újrafelhasználásával egyedi ruhadarabok készíthetőek.

A szervezők az április 30-ig tartó ingyenesen megtekinthető tárlatra sok szeretettel várnak minden érdeklődőt, akik a szeretnének megismerkedni ezzel az új, divatos technikával, ötletekkel, trendekkel, új formai, esztétikai megoldásokkal gazdagodni.
Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk