HÍREK

Vásár nélkül is elkel a jó portéka

2017. október 27., 14:09 | MMK | K. G.

A M-ART egyesület a Fejér Megyei Művelődési Központtal és a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. közös szervezésével, a Hagyományok Háza támogatásával vándorkiállítást szervez.

A kiállítási anyag három megye három helyszínén, Móron, Komárom-Szőnyben, és Balatonfüreden mutatkozik be - elsőként Balatonfüreden, a Kisfaludy Galériában látható. A balatonfüredi kiállítást Beszprémy Katalin a Hagyományok Háza Népművészeti Módszertani Műhely tárvezetője nyitja meg november 3-án, pénteken 17 órakor.


A tárlaton a kézműves alkotások legszebb darabjai láthatóak, ezek kivétel nélkül minősített termékek. A pályázati felhívásban olyan alkotókat szólítottunk meg, kértünk fel a tárlatra, akiknek öt évre visszamenőleg zsűrizett munkái vannak.

A Közép-dunántúli régióból 38 egyéni alkotó és 4 alkotóműhely közel 160 művel nevezett a kiállításra. A következő szakmák képviselői szerepelnek a tárlaton: bőrműves, fazekas, keramikus, fafaragó, csipkekészítő, csipkeverő, csuhé- és gyékényműves, ékszerkészítő, hímző, szövő, sallangkészítő, hangszerkészítő, bútorfestő, babakészítő, játéktervező- és készítő, késes, kovács, nemezkészítő, tűzzománckészítő, papírmerítő.

A kiállítás 2017. november 30-ig látogatható, az intézmény nyitvatartási ideje alatt.

 

Programok

„Szép jelen, szép csillag, szép napunk támadt”

2017. december 6. (szerda) 18:00
- 2017. december 31.

Művészetek Háza, kiállítóterem

Újévi szokásaink

2017. december 14. (csütörtök) 09:00

Mesterségek Háza

Advent a Rác utcában

2017. december 16. (szombat) 09:00

Mesterségek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk