FELHÍVÁSOK

Előadásokat, egyedi produkciókat keres az R16 Pódium

2011. július 25., 09:50 | MMK |

Az R16 Pódium a független társulatok minőségi előadásainak befogadó színházi helyévé kíván válni, ezért a 2011/12-es színházi évadban rendszeres és folyamatos előadás-sorozatot szervez. Művészeti és szervezési partnere ebben a FÜGE. Társulatokat, produkciókat várnak konkrét előadásokkal.

Mit kínál az R16 Pódium?

Az alternatív produkciók eljátszására alkalmas helyiségeket, annak minden meglévő, illetve szükség szerint bővítendő felszerelésével; a produkciók jegybevételének átadását minimális terem-használati díj levonásával; heti gyakorisággal 2 előadásnapot, legalább 3-4 esti, és - ifjúsági előadás esetén - további napközbeni, megállapodás szerinti délelőtti előadás lehetőségét. Ingyenes próbatermi lehetőséget; a szezon egészére, a produkciók, és azok várható közönségének sajátosságaira épített közönségszervezést, melyet a produkciós irodával közösen teremt meg. A saját látogatói köre érdeklődésének felkeltését a független színházak iránt. Ennek érdekében nyitott, fizetős főpróba-előadásokat szervez minden befogadott produkció számára.

Mire számít az R16 Pódium, mint befogadó színhely?

A magyar színházi kultúrába beépülő, a kulturális közéletet megcélzó, minőségi előadásokra. Kiemelten számít olyan előadás(ok)ra, melyet csak ezen a játszóhelyen adnak elő, és/vagy a R16 Pódium missziójához, kulturális tematikájához köthető, valamint, ha itt tartják a bemutatót. A társulatok a saját lehetőségeik keretein belül megtesznek mindent, hogy saját közönségük a R16 Pódiumban is látogassa előadásaikat. Olyan rétegek érdeklődését képesek felkelteni, melyek eddig kevéssé voltak fogékonyak a színház, illetve ezen belül a független színházi produkciók iránt.

Elvárásaik a felajánlott előadásokkal kapcsolatban:

Az előadások illeszkedjenek a befogadó színházi hely adottságaihoz, illetve ? ha ez az előadás hatásának érdekeit szolgálja - a kiválasztott játszóhely viszonylag egyszerű eszközökkel legyen erre alkalmassá tehető.
 
Tartalmi, műfaji, látogatói körre vonatkozó, tematikai megkötéseket a R16 Pódium nem kíván alkalmazni, egyedül a kortárs színház magas szakmai színvonalát várják el a produkcióktól - ugyanakkor elvárja az évad számára kiválasztott és lekötött, hónapokkal korábban meghirdetett előadások mindenkori megtartását, a kiválasztáskori szereposztással és minőségben, szerződés szerinti feltételekkel.
 
A 2011/12-es évad számára felajánlott előadásokra vonatkozó pályázati anyagokat az info@fugeprodukcio.hu e-mail címre kell megküldeni "R16 Pódium - pályázat" jeligével legkésőbb augusztus 10-ig.

A pályázatnak tartalmaznia kell:
 
-     Az előadás rövid szinopszisát, szereposztását, alkotói névsorát
-     Már játszott produkció esetén előéletét (kritikákat, referenciákat)
-     Az elvárt játszási feltételeket: próbaigény, teremigény, technikai igények, stb.
-     A tervezett játszási gyakoriságot, célcsoportot
 
A feltételek, a lehetőségek megismerésére közvetlenül is kínálnak lehetőséget Lefkovics Zsófia lefkovics.zsofi@balinthaz.hu e-mail címén, vagy a Bálint Ház közvetlen telefonvonalán (1-311-6669).

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk