HÍREK

Alkotótáborok a Rác utcában

2016. július 21., 14:41 | MMK | ÖKK

Két táborral is várják a jövő héten az alkotni vágyókat a Rác utcában. Július 25-29. között az a Kézművesek Házában az Asszonyműhely alkotóhét, míg a Mesterségek Házában a X. Országos Bútorfestő Hét foglalkozásai tartogatnak élményekkel teli pillanatokat minden résztvevőnek.
 
A Fehérvári Kézművesek Egyesülete által szervezett Asszonyműhelyben az ügyes kezű lányok, asszonyok megismerkednek azokkal a természetes alapanyagokkal és kézműves technikákkal, melyekkel lakásukat, környezetüket szebbé tehetik. Egy gondtalan, kellemes hetet ajánlanak a programon résztvevőknek, melynek keretében mindenki kipróbálhatja a kikapcsolódás és az alkotás örömét. A Kézművesek Házában (Rác utca 27.) a résztvevők megtanulják a hímzés, a varrás, a fonás, a gyapjúszövés, a vászonszövés, a növényekkel történő fonalfestés és a nemezelés technikáját, majd ezek alkalmazásával használati, dísz- és ajándéktárgyakat, játékokat készítenek.
 
Ezzel párhuzamosan július 25-én, hétfőn indul a X. Országos Bútorfestő Hét a Mesterségek Házában (Rác utca 20.) a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága, valamint a Művészetek Háza szervezésében. 2016-ban is folytatják a tíz éve elkezdett szakmai munkát a Mesterségek Házában: a történelmi Magyarország tájegységeinek örökségét, stílusát mutatják be a bútorfestő táborba jelentkezőknek. A július 29-ig tartó hét folyamán az ifjúsági és felnőtt korosztály számára rendeznek programokat kezdőknek és haladóknak egyaránt. A táborban résztvevőket megismertetik a Székelyföld háromszéki tájegység bútorfestészet motívumaival, festészetével, technikai fogásaival. A tábor szakmai vezetője Haszmann Gabriella csernátoni bútorfestő, a népművészet ifjú mestere, míg a tábor vezetője Radetzky Jenőné bútorfestő, népi iparművész lesz.
 

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk