HÍREK

Túljárhatunk Rókakoma eszén?

2015. május 04., 23:36 | MMK |

A Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület által megvalósított TÁMOP-3.2.13-12/1-2013-0076. azonosítószámú pályázatban a "Backstage" elnevezésű témanapok a 2015-ös évben is rendíthetetlenül folytatódtak.

Az utolsó témanapon, 2015. május 4-én a Kabóca Bábszínház látogatott el Székesfehérvárra, a Művészetek Házába, díszletekkel, kellékekkel és bábokkal gazdag műsorral a tarsolyukban. A Farkasbarkas és Rókakoma című élő- és bábszereplős mesejátékot hozták el a gyerekeknek, akik interaktívan részt vettek a történet alakításában. A Rókakoma közismert a furfangos és ravasz észjárásról. Szegény Farkasbarkas eszén már nem egyszer túljárt, ezzel megtréfálva és becsapva barátját. Ám a mesének úgy lett vége, hogy a ravasz Rókakomát most az egyszer legyőzhette.

A műsor végén a színészek szívesen válaszoltak a diákok összes kérdésére, bevezették őket egy kicsit a színház világába, a színészet rejtelmeibe. A gyerekek a hazafelé vezető úton, illetve irodalomórákon megbeszélték a látottakat, melyből kiderült a tanárok, valamint a számunkra is, hogy nem csak nagyon jól szórakoztak, hanem tanultak is a színdarabból. Sajnálják, hogy a program véget ért, szeretnék, ha lenne lehetőség a folytatásra ezzel esélyt teremtve még több hátrányosabb helyzetű kistelepülésen élő kisgyermek színházi kultúrájának fejlesztésére.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk