KIÁLLÍTÁSOK

Freskók selyemből

2011. október 07., 23:39 | MMK | L. M.

Liudmila Agafonova orosz textilművész munkáiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében, a tárlat október 30-ig látogatható.


 

Liudmila Agafonova alkotásai a képző- és az iparművészet határán helyezkednek el, a faliképek motívumai pedig az orosz freskókra emlékeztetnek: egy interjúban el is mesélte, hogy néhány éve egy észak-oroszországi kolostorban találkozott egy híres ortodox freskófestő munkáival, amelyek erősen hatottak rá. A faliképek mellett ruhák, sálak, stólák is kerültek ki a keze alól, ezekből is látható néhány mesés darab a fehérvári kiálításon.

A nyolc éve Magyarországon élő művésznő 1976-ban született a mari köztársaságbeli Ioshakarolában. Iskoláit szülővárosa képző­művészeti szakközépiskolájában és a moszkvai textilegyetem iparművészeti karának textiltervező szakán végezte. Magyarországi kiállításai az orosz kulturális központban kezdődtek. Ugyanitt rendezte első divatbemutatóját is, mely a "Varázslatos selyem" címet viselte. Elsősorban selyemképeket és ruhákat, egyéb kiegészítőket (sálakat, stólákat, nyakkendőket) fest, indonéz selyemfestési technikával - más szóval batikolással. Férjével és kislányával néhány éve él Maglódon. Mostani tárlatának megnyitóján nem tudott jelen lenni, mert éppen most született meg újabb gyermeke.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk