SZAKMAI HÍREK

Statisztikai jelentés a közművelődési tevékenységekről

2017. január 19., 15:23 | MMK |

2017. január 9. és március 1. között van lehetőség a közművelődési tevékenységekről benyújtandó statisztikai jelentés elektronikus benyújtására a kulturális statisztikai rendszer felületén.

Az adatszolgáltatás a 288/2009. (XII.15.) Kormányrendelet alapján kötelező minden alapfeladatként közművelődési tevékenységet folytató szervezet számára (költségvetési szervek, társadalmi szervezetek, egyesületek, alapítványok, gazdasági társaságok, vállalkozások).

 

Az adatlap letöltés/online feladás: http://kultstat.emmi.gov.hu/

 

A webes adatkitöltő felület az adatszolgáltatásra kötelezetteknek abban nyújt segítséget, hogy az OSAP kormányrendeletben előírt 1438 számú kötelező adatszolgáltatást gyorsan, pontosan és költséghatékonyan tudják teljesíteni.

2017. január 1-től az országos és területi közművelődési szakmai szolgáltatási feladatok ellátása új szervezeti keretek között valósul meg. A feladatot a Nemzeti Művelődési Intézet és jogelődei tevékenységét, annak szellemiségét folytatva az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. látja el.

Az adatszolgáltatással kapcsolatban további felvilágosítást a NMIMűvelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Fejér Megyei Irodájának munkatársa, Máhr Zoltán módszertani referens - e-mail: mahr.zoltan@nminkft.hu, telefon: 06 (1) 611-7455 nyújt.

 

Az adatszolgáltató megyéje szerinti illetékes közművelődési statisztikai adatgyűjtést végző feldolgozó központ elektronikus levélben, telefonon nyújt tájékoztatást, segítséget az érdeklődőknek az adatszolgáltatási kötelezettséggel, az online felület használatával, a regisztrációval, az adatlap kitöltésével kapcsolatban.

A megyei statisztikai feldolgozó központ a közművelődési statisztikai jelentőlapokat hiányosság, hiba esetén visszaküldheti módosításra az adatszolgáltatónak. A visszaküldésről a Kultstat rendszer minden esetben automatikus értesítést küld a jelentés kitöltőjének. A jelentés akkor minősül véglegesnek, ha az Országos Statisztikai Feldolgozó Központ jóváhagyta.

Az adatszolgáltatást az aláírt szállítólevél hitelesíti, amelyet ‒ az Országos Statisztikai Feldolgozó Központ véglegesítését követően  kérünk aláírva, lepecsételve postai úton eljuttatni az 

NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft.
Közszolgáltatási Igazgatóság
3300 Eger, Mecset utca 6-8. 
címre.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk