KIÁLLÍTÁSOK

Angyalszárnyak

2010. november 05., 18:36 | MMK | Fotó: G. E.

Stekly Zsuzsa tűzzománcaiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A megnyitó vendégeit Juhász Zsófia, az intézmény igazgatója köszöntötte, a tárlatot és az alkotót Kubanek Miklós tanár, újságíró ajánlotta a közönség figyelmébe. A kiállítás november 26-ig látogatható.

"A tűzzománc óriási lehetőségeket rejt magában: a téma dönti el, hogy a határozott rekeszes technikával vagy a lágyabb, festő módszerrel valósítom-e meg elképzeléseimet. Olyan képeket szeretnék készíteni, melyek nem szorulnak magyarázatra, s belőlük béke és harmónia sugárzik. Nem elégít ki az, ha egy kép látványos, fontos, hogy legyen mondanivalója. Ezért nem vagyok tájképfestő, inkább az emberábrázolás érdekel. Van-e szebb látvány egy szép női aktnál, pláne ha a modell a saját kislányom? Egy szép nővel mindent ki lehet fejezni: a tavasztól az elmúlásig, a boldog anyaságtól a fiát sirató Madonnáig" - mondja magáról és alkotásairól Stekly Zsuzsa.

A bonyhádi művésznő tűzzománc alkotásai sokaknak szereztek már örömet. Több évtizedes, magas színvonalú művészi munkája, tehetséggondozó tevékenysége elismeréseképpen idén szeptemberben Babits Mihály-díjban részesítette a Tolna Megyei Önkormányzat.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk