FELHÍVÁSOK

Fonódó szálak, fonható szálak, aratódíszek ünnepe

2016. március 08., 21:05 | MMK |

A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága és a Fejér Megyei Művelődési Központ meghirdeti a 2016. évi Fonódó szálak, fonható szálak, aratódíszek ünnepe című néprajzi pályázatot, két választható témakörben, gyermek és ifjúsági korosztálynak.

Pályázni lehet a

1.      Fejér megye településein fellelhető szálas-anyag (csuhé, szalma, gyékény, káka, sás) feldolgozással foglalkozó helyi alkotó munkáinak, tevékenységének, szakmai önéletrajzának bemutatásával.

2.      Várunk olyan önálló, helyszíni gyűjtésen alapuló munkákat is, melyek felkutatott régi szálas-anyagos (csuhé, szalma, gyékény, káka, sás) tárgyakat mutatnak be, mely alkotások a múltban születtek. A pályaműben a tárgyak történetét és készítésének munkafolyamatait kell bemutatni.

 

Általános tudnivalók:

A pályázók csak saját munkával, önállóan, vagy csoportban, az életkoruknak megfelelő kategóriában pályázhatnak: gyermek kategóriában (10-14 éves korig), ifjúsági kategóriában (14-18 éves korig).

Egy pályázó több dolgozatot is benyújthat.

 

A pályázatokat

- egy példányban, géppel írottan, a mellékletekkel (fotó, rajz, stb.) együtt

- és elektronikus (pendrive, vagy CD, vagy DVD) formában is kérjük beküldeni. A mellékleteket tömörített formában kérjük.

A pályázat beadásakor a következő adatokat kérjük feltüntetni a dolgozat 2. oldalán: a szerző neve, lakcíme, (iskola), a gyűjtés helye, ideje, adatközlők és szakmai segítséget nyújtók névsora. 

 

Nevezni a a felhívás alatt található regisztrációs felületen lehet.

Nevezési határidő: 2016. március 31.

A pályaművek leadási határideje: 2016. május 2.

A pályázatot meghirdető szervezet - előzetes kérelem alapján - konzultációs lehetőséget biztosít a pályázók részére.

A pályázaton való részvétel ingyenes.

 

Formai követelmények:

Terjedelem: Minimum 3-5 oldalas szöveges anyag (maximális limit nincs), melyben pontosan kérünk megadni minden olyan adatot, melyet a gyűjtő megismert a gyűjtés során, illetve felhasznált a dolgozat készítésekor (pl. nevek, helyszínek, technikák, méretek, forrásanyagok).

A szöveg formai jellemzői: 12-es betűméret, New Times Roman betűtípus, másfeles sortávolság, jól olvasható és áttekinthetően tagolt szöveg.

 

A benyújtás módja:

Postán, vagy személyesen (előre egyeztetett időpontban). A pályázatot mindkét fentebb említett (írásos és elektronikus) változatban egyszerre kérjük elküldeni, illetve beadni.

Cím: Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza, 8000 Székesfehérvár III. Béla király tér 1.

 

A pályázó a dolgozat beadásával elfogadja a pályázat elbírálásának módját. Az elbírálás menete: a kiíró a felkért szakember véleménye alapján dönt a díjazásról.

A legértékesebb pályaműveket a készítők bemutatják a Sárbogárdon 2016. május 21-én szervezett Fonódó szálak, fonható szálak, aratódíszek ünnepe című szakmai találkozón.

A díjazott pályamunkák visszaadására nincs lehetőség.

 

További információ:

Komendó Gabriella, 22/313-175, 06-30/955-1742, gabriellakomendo@fejermmk.hu

 

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk