SZAKMAI HÍREK

Pénzügyi és államháztartási ismeretek intézményvezetőknek

2011. június 01., 22:42 | MMIK, Szombathely |

A szombathelyi  Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Verseghy Könyvtár és Művelődési Intézettel és a Hajdú-Bihar Megyei Méliusz Juhász Péter Könyvtár és Művelődési Központtal együttműködve 90 órás képzést szervez közművelődési intézményvezetőknek vezetési, pénzügyi és államháztartási ismeretekből.

A továbbképzési program célja:
A 150/2010.(IV.30.) Korm. rendeletnek történő megfelelés biztosítása. E szerint a közművelődési intézményben az intézmény vezetésére irányuló magasabb vezető beosztás ellátásával csak olyan közalkalmazott bízható meg, aki az 1/2000.(I.14.) NKÖM rendelet szerint akkreditált vezetési-szervezési, pénzügyi-gazdasági, államháztartási ismereteket is nyújtó közművelődési intézményvezető tanfolyam eredményes elvégzését okirattal igazolja.

További cél, hogy a szakmai továbbképzést elvégző - a megszerzett új ismeretek révén - legyen képes még hatékonyabban működtetni és irányítani a jogszabályi és szakmai követelményeknek megfelelően a közművelődési intézményt. Lássa át és tudjon javaslatot tenni az intézményi (kötelező) dokumentumok tartalmára. Legyen képes ellenőrizni az intézmény költségvetésének, gazdálkodásának főbb folyamatait.

 
Kapcsolódó anyagok:

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk