CIVIL HÍREK

Hasznos táborozás

2014. augusztus 01., 22:25 | MMK |

Játszani jó - alkotni jó! napközis tábort tartott a Fonódás Kulturális Egyesület a Feketehegy - Szárazrét Közösségi Házban, 2014. július 28-tól augusztus 1-ig.

Az egyesület célja az volt a tábor szervezése során, hogy a táborozás alatt olyan élmények, tapasztalatok érjék a gyerekeket, melyek új információkat, impulzusokat jelentenek számukra. Megismerkedhettek mind önmaguk, mind a "külvilág" általuk eddig nem, vagy csak kevésbé ismert arcával. A tábor nem csak gyermekfelügyeletet biztosított, hanem széleskörűen fejlesztette a gyermekek képességeit. Ezeket a célkitűzéseket a gyermekek életkorához igazodó programokkal, önmaguk képességeinek, és egyben az alkotás folyamatának megismerése által sikerült megvalósítani. Komplex módon fejlesztve a gyerekeket, alternatív programokat adva számukra a szabadidő hasznos eltöltéséhez, ezzel segítve, hogy szemléletük, világképük táguljon.

A táborban a játék és az alkotás sokféleségét kívánták megismertetni az alsó tagozatos diákokkal. A programban szerepeltek zenei-, dráma-, szabadtéri játékok, mesefeldolgozás, kész játékokkal való együttjátszás, új szabályok alkotása. Játszani, kísérletezni, alkotni, újat, érdekeset létrehozni minden gyermek szeret, ezért választották a program megvalósítói foglalkozásaik eszközeként a játékot. A kíváncsiság hozzátartozik az egészséges gyermek természetéhez, hiszen ebben az életkorban az egész világ még felfedezésre vár. Játékosan megismerni, megpróbálni, megtapasztalni a dolgokat egy életre szóló élményt és olyan tudás nyújthat, mely a saját tapasztalat útján jön létre ezért maradandó.

A táborban készült alkotásokból minikiállítást építettek már az első naptól kezdve, így a szülők minden nap megtekinthették, hogy mivel foglalkoztak. Ez a kiállítás péntekre 3 tablónyivá nőtt. A szülőket a tábor zárásakor megkérték a szervezők, hogy néhány szóban írják le véleményüket a programról. A kapott pozitív visszajelzések megerősítették az egyesület táborszervező tagjait, hogy jó módszerekkel dolgoztak. Több szülő jelezte, hogy szeretné, igényelné ennek a tábornak jövőbeni folytatását.

A program a "Szociális város-rehabilitáció Szárazréten" című város-rehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával valósult meg.

 
Kapcsolódó anyagok:

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk