CIVIL HÍREK

Tánc- és drámapedagógia iskolásoknak

2014. május 10., 22:42 | FKE |

 A Fonódás Kulturális Egyesület által megvalósítandó TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0537. azonosítószámú pályázatban a székesfehérvári iskolások tánc- és drámapedagógiai témanapokon is részt vehetnek.

A program megvalósítására felkért egyik vezető, Bokor Attila az alábbiakban foglalta össze a témanapok tartalmát:

Az előadások során, elméleti és gyakorlati bemutatót is kapnak a gyerekek. Az elméleti rész a drámapedagógia rövid bemutatásával kezdődik, majd a táncot, mint a drámapedagógia eszközét ismerik meg a hallgatók. Minden előadás korosztály specifikus, vagyis a mind az alsós, mind a felsős általános iskolások megismerkedhetnek, mindazon eszközökkel, amikkel személyiségüket fejleszthetik, és nem csak koordinációs képességeiket, hanem kondicionális fejlettségüket is magasabb szintre emelhetik. 

A drámajátékok, amelyekkel a gyakorlati részben ismerkedhetnek meg a diákok, elősegítik az érzékszervek - például a látás, hallás, tapintás - használatát, térlátásukat, hogyan kell a teret beosztani, milyen alakzatokat ismernek, vagy éppen hogyan tudják folytatni a társuk által elkezdett történetet. Megismerteti velük a zenei tempókat, lüktetéseket. Hogyan mozogjunk zenére, és hogy mit jelent, ha egy zene 4/4-es. Elég szerteágazó az eszköztár, éppen ezért sokrétű is. Mindenki megtalálja azt a területet benne, amiben ő kifejezetten jó tud lenni és érdekli is.

Az előadásokat táncos bemutatók zárják. Megmutatva, miként és hogyan lehet a drámapedagógiával fejleszteni a gyermekeket, és mi az a tudás szint, ahova el lehet vele jutni. A bemutatók sokszor közös tánccal, drámajátékkal zárulnak.


Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk