SZAKMAI HÍREK

Táncos szakmai fórum

2014. november 29., 21:20 | MMK | Juhász Zsófia

Kedves Táncegyüttesek!

Kedves Vezetők!

 

Túl vagyunk az idei minősítőn. A beszámolót itt olvashatják azok is, akik nem jöttek el.

Kulcsár Imre (Jimmy) és Gőbölös Gábor (Göbi) kezdeményezése, hogy jöjjünk össze egy délutánra és beszéljük át a dolgainkat.

Ez a felhívás minden megyei együttesnek szól.

Annak idején tényleg azért indítottuk el ezt az amatőr fórumot és minősítést, hogy megismerjük egymást, hogy segítsük egymást. Azt szerettük volna látni, hogy összedolgoztok, érdeklitek egymást, segítitek egymást.

Részben elértük a célunkat, részben pedig nem.


Minden alkalommal szép számban jelentkeztek a megmérettetésre és ez nagyon pozitív. A megyei csoportok minden esetben sokkal jobb házigazdák, mint a mi nagy megyei intézményünk Székesfehérváron. A támogatásokat töretlenül tudjuk biztosítani a rendezvényhez, és elegendőnek is bizonyul.

Ezt a levelet szinte az összes megyei együttes megkapja. És persze az összes levelemet, de sokan nem reagálnak semmire, ennek okát pedig nem tudjuk.

A Megyei Művelődési Központ külön-külön próbál segíteni nektek. NKA kurátorként látom a pályázataitokat is, látom, hogy dolgoztok, de nem örülök neki, hogy el akartok szigetelődni.

Azt is látom, hogy szinte csak azok az együttesek vannak jelen, akik szerepelnek, pedig egy ilyen találkozónak más célja is lenne, nem csak az, hogy szerepeljen a csoportotok. Mielőtt valaki félreértene, nem azt szeretném, hogy bulizzatok és mindenki boruljon össze a nagy barátságban, csak nem értem, hogy legalább egy kis delegációval miért nem nézitek meg egymást, miért nem jöttök be utána a szakmai értékelésekre, miért nem akarjátok meghallgatni, mi a véleménye a látottakról a zsűrinek, mert ezek a fórumok nem voltak és sohasem lesznek titkosak és zártkörűek. Azok a csoportvezetők is bejöhetnek, akik nem szerepeltek.

Én nem szeretném, ha az intézményünket csak arra használnátok fel, hogy rendezzük meg az eseményt, hogy szerepelhessetek, meg fizessük ki a zsűrit, aki ad egy oklevelet nektek. Ez a rendezvény egy kicsit többet érdemel és szeretném, ha ebben minden együttes partner lenne.

Szervezőként azt látom, hogy hozzánk is kezd begyűrűzni egy olyan szellemiség, ami nem tesz jót sem nektek, sem nekünk. A "csak arany" fogalom használatával ebben az évben is többször találkoztam. Azt is hallottam, hogy szerintetek a kisebb csoportok nem jönnek el, mert "félnek" a nagyoktól.

Értetlenül állok ezek előtt, de szeretném megérteni, ezért elfogadom Jimmy és Göbi javaslatát és igen is legyetek kedvesek áldozni egy kis időt arra is, hogy összetartsátok a rendezvényt.

A "nagyok", akiktől "féltek" megtették az első lépést, és egy közös beszélgetésre hívnak mindenkit, hangsúlyozom mindenkit.

Intézményünk pedig nem eszközként, hanem mentorként segíteni akarja, hogy ez a találkozó meg is valósuljon.

 

A szakmai fórum helyszíne: Táncház (Székesfehérvár, Malom utca 6.)

A fórum időpontja: 2014. december 9., kedd 18.00

 

Kérjük, válaszlevélben jelezd a részvételi szándékodat.

 

Üdvözlettel,

Juhász Zsófia

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk