HÍREK

Budapesten a „Tárlatjárat”

2015. április 15., 21:53 | MMK |

A Motívum Kulturális Egyesület által megvalósított TÁMOP-3.2.13-12/1-2013-0058. azonosítószámú pályázatban a "Tárlatjárat" elnevezésű témanapok keretében a dunaújvárosi középiskolásoknak teremtettünk lehetőséget, hogy különböző képzőművészeti kiállításokra juthassanak el.

A kiállításokon művészettörténeti előadásokat hallgathattak a diákok. Célunk ezzel, hogy fejlesszük a korcsoport múzeumba járó kultúráját és gyarapítsuk a kiállítási élményeiket.

2014-ben indult a program, ám a 2015-ös év első felében is folytatódik újabb 3 alkalommal a 75 dunaújvárosi diák nagy örömére. A 2014-es kiállításokat nagyon élvezték, sokat tanultak a látottakból. Jártak Székesfehérváron, ahol a Seuso-kincsekkel ismerkedtek és voltak Budapesten, ahol először a "Rembrandt és a holland arany évszázada" festészetét tanulmányozták, majd a Világutazó Múmiák című kiállítás ejtette őket ámulatba. A 2015. első kirándulásáról ismét a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium kísérőtanára mesélt nekünk:

"2015-ben lévő kirándulásaink első állomása Budapesten volt. Rippl-Rónai József és Aristide Maillol barátságát bemutató kiállítás a nagy érdeklődésre való tekintettel meg lett hosszabbítva. Ezt kihasználva "kis" csapatunk bevetette magát a színes festmények forgatagába. A diákokat előzetesen már tájékozódtak a látnivalókról. Tanórán is beszélgettünk a művészek munkásságáról és szórólapot is kaptak a tárlat megtekintése előtt, valamint múzeumpedagógiai foglalkozás keretében fel is dolgozták a látottakat. 15 perces szünetekkel engedték be a három csoportot. A diákok nagyon érdekesnek találták a sok festményt. A kiállítás megtekintése után még maradt egy kis időnk a Budai Várnegyed szépségeinek feltérképezésére, fotózásra."

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk