CIVIL HÍREK

Kirándultak a népművelők

2013. november 11., 23:36 | FMNE | Gajárszky Vera, fotó: Deák Balázs

A Fejér Megyei Népművelők Egyesülete őszi szakmai kirándulásán közel negyvenen vettek részt: október 21-én Tatabányára, Majkra és Magyaralmásra látogatott az egyesület.

A három helyszínen megvalósuló program Tatabányán kezdődött, ahol Salamon Hugó szakmai igazgató és Sámuel Botond ügyvezető igazgató prezentációjából sok érdekességet tudtunk meg - a tavasz óta működő - A Vértes Agórája szervezeti felépítéséről, stratégiájáról és tevékenységéről.


Ebédet követően indultunk Majkra, ahol az egykor működő Kamalduli Remeteséget néztük meg.

A délutáni órákban érkeztünk meg Magyaralmásra.

Ezúton is szeretném megköszönni Kaiser Erikának, hogy szakmai fórumunknak helyet adott. Külön öröm volt számunkra, hogy Vas Istvánné, Magyaralmás polgármestere fontosnak tartotta, hogy ott legyen, s köszöntse a megyéből érkezett népművelőket.

A program Máhr Zoltán, a Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Irodája irodavezetője bemutatkozásával kezdődött, aki tájékoztatta a kollégákat az új intézmény működéséről, majd Dr. Horváth Attila bemutatta közművelődési szakmatörténeti témájú Fény és Árnyék című, idén megjelent könyvét.

A tatabányai Agórában folyó munka ellenpontjaként és a közgyűlésen megfogalmazott prioritásoknak megfelelően meghívtuk, hogy megismerhessük a térség kistelepülésein egyedül dolgozó művelődésszervező kollégákat, és lehetőséget biztosítottunk számukra a bemutatkozására.

Magyaralmás történetét, életét feldolgozó kvízjáték, kiváló vendéglátás, vacsora, után indultunk haza Székesfehérvárra. Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk