HÍREK

Tavaszi megújulás

2017. március 24., 09:11 | MMK |

A kézművesek március 25-én felkészítik a Mesterségek Házát a tavaszi és nyári rendezvényekhez, így a jó idő beköszöntével a létesítmény megújulva, de továbbra is a jól megszokott barátságos, népi hangulattal várja látogatóit.

A Fejér Megyei Művelődési Központ Mesterségek Háza kézműves tanfolyamok (szakmai találkozók, előadások, bemutatók, játszóházak) helyszíne, de a ház befogad népi kézműves egyesületeket is. A ház kitűnő helyszín konferenciák, különböző szabadidős tevékenységek, üzleti tréningek, oktatások, családi események megtartásához, hiszen népi hangulatú, romantikus környezetben található Székesfehérvár szívében.


A Rác utca 20. szám alatt lévő épületben rendszerint kézműves foglakozások zajlanak, ahol a részvevők jeles napokhoz köthető ünnepi szokásokba és megyénk jellegzetes kézműves hagyományaiba kóstolhatnak bele.

A tavaszi nagytakarítás keretében nem csak a művelődési központ munkatársai, hanem az egyesületek képviselői is részt vállalnak a ház csinosításában, hiszen hamarosan gyermekcsoportok és turisták érkeznek foglalkozásokra, táborokra.

Az alkotóházban dolgozó kézműves egyesületek tagsága március 25-én az épületet felkészítik a tavaszi és nyári nagy rendezvényekre. A ház kitakarítása után a kézművesek az orgonákkal, bodzabokrokkal, és diófákkal körbevett zöldterület is megtisztítják: fűnyírással, a fák metszésével kellemessé varázsolják a környezetet. Az akcióhoz várják önkéntesek jelentkezését, akik szabadidejükben szívesen nyújtanak önzetlen segítséget.

 

További információ:

Komendó Gabriella
Művészetek Háza
Székesfehérvár III. Béla király tér 1.
Telefon: 06-30/503-8280
E-mail: gabriellakomendo@fejermmk.hu

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk