HÍREK

Vetélkedni - megmérettetni jó!

2016. november 17., 22:51 | MMK | Gonda Emma

Te vagy, aki léphet! Legyél István király! című társasjátékunkon 9 csapat mérkőzött meg november 10-én délután a Művészetek Házában: 4 székesfehérvári általános iskolából versenyeztek az alsó tagozatos gyerekek Sevella Zsuzsanna játékmester, a játék tervezője vezetésével.

Játékunk célja nem a gyerekek történelmi tudásának megméretése volt. Nem vizsgáztatni, feleltetni kívántuk őket, hanem játékosan, sok érdekes és izgalmas feladaton keresztül játszva tanítani, ismereteket átadni.


A játék pályáján végighaladva különféle feladattípusokkal találkozhattak a versenyzők. A rejtvények megfejtése, a képrészletek megkeresése időre, a pecsétkészítés mind-mind a játék része volt. A méretes dobókockával való dobás különösen nagy élményt jelentett a diákoknak.

A verseny nagyon szoros végeredménnyel zárult, a többszörös holtversenynek köszönhetően mindenki dobogós helyen végzett.

A Szent Imre Általános Iskola 4.a és 4.b osztályosai, valamint a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 3.c osztályos csapata végzett az első helyen. Ők az osztályuk számára Szent István korával foglalkozó alkotó-ismeretterjesztő foglalkozást nyertek.

A játék további résztvevői, a Vasvári Pál Általános Iskola 2.c és Németh László Általános Iskola 4.b osztályosai sem maradnak ajándék nélkül. Minden résztvevő megkapja (nyomdai készítés alatt) a társasjáték otthon játszható változatát. A programot a Játszótárs Játékkészítő Műhely tagjai tartották, a Fonódás Kulturális Egyesület "Székesfehérvári középkori történelmi emlékeket és hagyományokat bemutató közösségi programok támogatása" c. Székesfehérvár város pályázatának keretén belül.

Reméljük, hogy 2017-ben újra találkozhatunk a versengeni vágyó csapatokkal.Programok

Világjelek

2017. október 4. (szerda) 17:00
- 2017. október 29.

Művészetek Háza, kiállítóterem

Csajos est: Zsebünkben a boldogságunk...?

2017. október 25. (szerda) 18:00

Barátság mozi

Játékok textilből, fából, termésekből

2017. október 26. (csütörtök) 09:00

Mesterségek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk