CIVIL HÍREK

Trainspotter

2014. december 17., 22:51 | FKE |

Végéhez ért a "Trainspotter témanap" - a Fonódás Kulturális Egyesület a "Székesfehérvári fonódások" című TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0537. számú pályázat keretében megtartott programsorozat.

Március 31-én indult a 6 alkalomból álló témanap, melyen a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai vettek részt. A program filmvetítéssel kezdődött a Barátság moziban, majd közösen megbeszélték jelenlevők a látottakat, szakértő bevonásával.

A bemutatott filmek között szerepelt Jane Austin, Victor Hugo és Lev Tolsztoj híres regényének adaptációja - Büszkeség és balítélet, A nyomorultak, Anna Karenina, valamint a II. világháború témáját érintő filmek - Az utolsó éjszaka Párizsban, A könyvtolvaj. Továbbá a résztvevők egyik alkalommal egy könnyedebb, modern vígjátékot néztek meg - Reisz Gábor Torinóban és a Karlovy Vary Filmfesztiválon is sikert aratott diplomafilmjét, a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című alkotását. Ez a film rendkívüli népszerűségnek örvend a hazai mozikban, októberi megjelenése óta több mint 30.000 néző látta. A film kitűnő alapjául szolgált a vetítést követő beszélgetésnek, hiszen a résztvevő diákokat érintő szociológiai kérdésekkel is foglalkozik.

Összességében nagyon jól hangulatban teltek a témanapok, és a programnak köszönhetően a vetítéseknek helyet adó Barátság mozi fiatal közönsége is biztosan bővülni fog a jövőben.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk