HÍREK

Szakmai nap Vértesacsán

2015. március 25., 07:28 | MMK |

Az izgalmas cím izgalmas témát sejtetett és rejtett. Nincs lehetetlen, nincs nevelhetetlen címmel tartotta a Játszótárs Játékkészítő Műhely immár ötödik alkalommal a JÁTÉK témáját feldolgozó szakmai napját, melyet a vértesacsai óvodások kedves kis műsora nyitott meg.

E kedves kis település igazi kistérségi találkozó helyszínére változott. A környékbeli óvodákból, iskolákból, művelődési intézményekből érkező szakembereket a polgármesteri köszöntő után szakmai előadások és gyakorlati foglalkozások várták.

A gyermeknevelés és gyermekfoglalkozások receptgyűjteményét dr. Balázsné Szűcs Judit bevezető elméleti előadása alapozta meg. A délelőtt második részében Balász Gabriella interaktív zenei előadása vezetett át minket a délutáni gyakorlati foglalkozásokhoz.

A szünetben a kellemes beszélgetések, az evés-ivás mellett volt idő megcsodálni még a napfogyatkozást is.

A résztvevők délután 3 témában mélyedhettek el. Sevella Zsuzsával csodálatos papírszínházak készültek. Tamás Ildikó spriellei technikával ismertette meg az érdeklődőket, mely segítségével fiús és lányos képek is készültek. Komendó Gabriella vezetésével vízparti növényekből készültek különféle játékok.

Sikeres és élményekben gazdag napot zártunk. Összegezve az élményeket, újból megerősödött a szervezőkben és a résztvevőkben egyaránt, hogy nagyon fontos a rendszeres találkozás, eszmecsere, a gyakorlati tudás bővítése, a feltöltődés. Programsorozatunkat újabb kistértséget meglátogatva 2015 őszén folytatni kívánjuk.

Szeretnénk megköszönni Knausz Andrea óvodavezetőnek és kollégáinak a program szervezésében és lebonyolításában végzett odaadó munkájukat.

A program a Fonódás Kulturális Egyesület, a Művészetek Háza és NKA Közművelődés és Népművészet Kollégiumának támogatásával valósult meg.
Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk