FELHÍVÁSOK

Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó 2012.

2012. február 02., 14:37 | MMK |

A Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei szervezőkkel együttműködve - huszonegyedik alkalommal - hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót.

A találkozóra az általános iskolás csoporttagok életkorának és képességeinek megfelelő színjátszó előadással lehet nevezni, műfaji és tematikai megkötés nélkül. A műsoridő javasolt maximuma alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. Az induló csoport tagjainak 20%-a lehet idősebb, mint 14-15 éves. Az a csoport, amelyik részt vesz az Országos Diákszínjátszó Találkozón, az ott bemutatott előadását nem nevezheti a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra. Egy csoport egy előadással nevezhet. A jelentkező csoportok a működési helyük szerinti megyei/fővárosi találkozón indulhatnak (a találkozó meghirdetőjével történő egyeztetés alapján - a földrajzi távolságok miatt - kivételes esetben ettől el lehet térni).

A megyei találkozók végén minősítést azon csoportok előadásai kaphatnak, amelyeknél a csoport vezetője ezt a jelentkezési lapon külön kéri. A példaértékű előadások az országos találkozó megyei bemutatóinak zárultával - az erre a munkára felkért szakemberek javaslatai alapján - meghívást kaphatnak az országos fesztiválon való szereplésre. A megyei találkozók végén a Magyar Drámapedagógiai Társaság által delegált szakemberek a csoportvezető-rendezők számára elemző beszélgetéseket vezetnek a látott produkciókról.

Változás: Az idei évben nem szervezünk regionális találkozókat.

A találkozóra nevező csoportok regisztrációs díja 3000 Ft. A nevezés a regisztrációs díj befizetésével válik érvényessé.

(A számlakiállítás feltétele, hogy a jelentkezési lapon a számlázási adatokat pontosan, a regisztráció beadásával egyidejűleg adja meg a csoport vezetője. Utólagos módosításra technikai okok miatt nincs lehetőség. A regisztrációs díj átutalásánál kérjük, tüntessék fel a megye és a csoport pontos nevét, ellenkező esetben beazonosíthatatlan tételként vissza kell utalnunk az összeget.)

Jelentkezési határidő: 2012. március 26., hétfő 12 óra.

Főszervező: Magyar Drámapedagógiai Társaság

Az országos rendezvénysorozathoz támogatást kérünk:
- a Nemzeti Erőforrás Minisztériumától,
- a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés és Népművészet Kollégiumától

Az országos találkozó rendezvénysorozatának záró programjára - az országos fesztiválra - Pakson kerül sor, várhatóan 2012. június 1-2-3-án.

További információk:www.drama.hu; orszagos.talalkozo@gmail.com

Figyelem!

A csoportra és az előadásra vonatkozó pontos információkat kérjük e-mailben elküldeni a Magyar Drámapedagógiai Társasághoz (orszagos.talalkozo@gmail.com) és a megyei szervezőhöz (Fejér Megyei Művelődési Központ, e-mail: titkarsag@fejermmk.hu ) is.

Az előző országos találkozón indult csoportok vezetőinek elektronikus levélben elküldjük a kitöltendő, részletes adatlapot, amely honlapunkról is letölthető.

A várt támogatások elmaradása esetén a változás jogát a szervező intézmények fenntartják.

 

A Fejér megyei bemutató időpontja:
2012. május 10-11.

Helyszíne:
Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza

Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

 
Kapcsolódó anyagok:

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk