FELHÍVÁSOK

Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó 2013

2013. február 13., 14:16 | MMK |

 A Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei szervezőkkel együttműködve - huszonkettedik alkalommal - hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót.

A magyar gyermekszínjátszók felmenő rendszerű találkozójára várjuk minden olyan csoport nevezését, melynek tagjai legalább 80%-ban 6-15 év közötti (általános) iskolások.

A találkozóra - műfaji és tematikai megkötés nélkül - a csoporttagok életkorának és képességeinek megfelelő színjátszó előadások nevezhetők. Az előadások ajánlott műsorideje alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. Nem nevezhetőek azok az előadások, amelyeket az Országos Diákszínjátszó Találkozóra is neveztek. Egy csoport egy előadással nevezhet.

Idén ismét három lépcsős lesz rendezvényünk. Az első a minősítő találkozók szintje, amely hagyományosan a megyei találkozókat jelentette. A találkozónak idén ezt a lépcsőjét az igényeknek és szükségleteknek megfelelően kibővítjük. Minden helyi, területi színjátszó találkozó, fesztivál csatlakozhat a Weöres kereteihez, és így biztosíthatja résztvevői számára a felmenő rendszerbe való bekapcsolódást, amennyiben a nevezési feltételeket teljesíti.

A második lépcső a hat regionális találkozó, ahol (főként) az első forduló arany minősítést kapott csoportjai kapnak bemutatkozási lehetőséget.

A harmadik szint az országos fesztivál: a találkozó záró, reprezentatív rendezvénye, amelyre a zsűri delegálja azokat az előadásokat, amelyeket ebben az évben valamilyen szempontból példaértékűnek talál. Erre az alkalomra meghívást kapnak a határon kívüli magyar színjátszó fesztiválokról ugyanezen elv alapján válogatott előadások is.

 

Azok a helyi találkozók kapcsolódhatnak az országos felmenő rendszerű találkozóhoz-fesztiválhoz, amelyek az MDPT által összeállított és a találkozón évek óta részt vevő csoportok vezetői által is jóváhagyott zsűrilistáról legalább egy főt meghívnak, és a náluk fellépő csoportok szabályosan regisztrálnak az MDPT-nél. Így kérhetik a minősítést, és (annak eredményétől függően) továbbjuthatnak a regionális találkozókra, illetve (a zsűri döntésétől függően) meghívást kaphatnak az országos fesztiválra.

 

A nevezés feltételei: a jelentkezési lap hiánytalan kitöltésén túl a regisztrációs díj befizetése.

Az első szint találkozói végén minősítést azon csoportok előadásai kaphatnak, amelyeknél a csoport vezetője ezt a jelentkezési lapon külön kéri.

A találkozókat minden esetben szakmai beszélgetés követi, amelyeken a Magyar Drámapedagógiai Társaság által delegált szakemberek és a csoportvezető-rendezők közös elemző beszélgetés formájában értékelik a látottakat, ezzel is segítve a csoportok további munkáját.

 

A találkozóra nevező csoportok regisztrációs díja 3000 Ft. A nevezés a regisztrációs díj befizetésével válik érvényessé (OTP Bank 11701004-20065946).

 (A számlakiállítás feltétele, hogy a jelentkezési lapon a számlázási adatokat pontosan, a regisztráció beadásával egyidejűleg adja meg a csoport vezetője. Utólagos módosításra technikai okok miatt nincs lehetőség. A regisztrációs díj átutalásánál kérjük, tüntessék fel a megye és a csoport pontos nevét, ellenkező esetben beazonosíthatatlan tételként vissza kell utalnunk az összeget.) Regisztrációs díjat nem térítünk vissza.

 

Jelentkezési határidő: 2013. március 10.

 

Főszervező: Magyar Drámapedagógiai Társaság

Az országos rendezvénysorozathoz támogatást kérünk:

 

-        a Nemzeti Erőforrás Minisztériumától,

-        a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés és Népművészet Kollégiumától

-        a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiumától

Az országos találkozó rendezvénysorozatának záró programjára - az országos fesztiválra - a tervek szerint Debrecenben kerül sor, várhatóan 2013. június 7-9-én.

További információk: www.drama.hu; orszagos.talalkozo@gmail.com

 

Figyelem!

A csoportra és az előadásra vonatkozó pontos információkat kérjük a letölthető jelentkezési lapon e-mailen elküldeni a Magyar Drámapedagógiai Társasághoz (orszagos.talalkozo@gmail.com) és a megyei szervezőhöz (Fejér Megyei Művelődési Központ, e-mail: titkarsag@fejermmk.hu ) is.

 

A Fejér megyei bemutató időpontja: 2013. április 25.

Helyszín: Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza színházterme

8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

­

A várt támogatások elmaradása esetén az országos találkozót kiíró egyesület

és a szervező intézmények a változás jogát fenntartják.


 

 
Kapcsolódó anyagok:

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk