HÍREK

Megnyílt a Zene-Zoom tárlata

2012. szeptember 29., 22:43 | MMK | L. M.

A Zene-Zoom 2012. fotópályázatunkra érkezett alkotásokból nyílt kiállítás intézményünk folyosógalériáján. A tárlatot Járdány Bence fotós, a pályázat zsűritagja ajánlotta a közönség figyelmébe.


Járdány Bence a koncertfotózás
nehézségeiről is beszélt

Járdány Bence szerint nem volt könnyű a legjobbakat választani a pályázatra benevezett képek közül: nagyon sok kitűnő fotó érkezett, ezek többsége látható is a kiállításon.

Fotósként arról is beszélt a megnyitó közönségének, milyen nehéz elkészíteni ezeket a képeket: kevés az idő, hiszen a nagy koncertek esetén csak az első három szám alatt szabad fotózni, kevés a fény, és általában nem is a fotózáshoz megfelelő irányból jön, és a fény színétől is függ, jól sikerül-e a kép, milyenek lesznek például az arcvonások. Mozogni nem nagyon lehet - a fotós hiába látja, hogy egy másik szögből jobb lenne a kompozíció, ha a tömegtől nem tud odaférkőzni. A látványt is sok minden takarhatja - a színpad szélére felpakolt technika, hangfalak, és persze maga a közönség is, ha a fotós messzebbről veszi célba a színpadot.

A megnyitó keretében adtuk át a díjakat: az első helyett Makai Vanda lett, a második díjat Kis Kata vehette át, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Sefcsich István állhatott fel, különdíjban pedig Józsa András Gábor és Hach Tamás részesült. A pályázat tárgynyereményeit a Demiko Kft., a FEZEN Fesztivál, a Foto Quick, az ITV Albatech Kft. és a PBS Hungária Kft. ajánlotta fel.


Az első helyett Makai Vanda lett

A második díjat Kis Kata vehette át.


Különdíjat kapott Józsa András Gábor

Különdíjban részesült Hach Tamás

A kiállításon szereplő képek:

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk