Felhívások

Közép-Dunántúli Nép- és Iparművészeti Kiállítás és Pályázat

A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága és a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza pályázatot hirdet nép- és iparművészeti formatervezés, valamint karácsonyfa-dísz és képeslapok tervezése és kivitelezése témában.

tovább »

Kodály nyomában

A Hírös Agóra Nonprofit Kft. KODÁLY NYOMÁBAN címmel a Kodály-év alkalmából országos játékot hirdet.

tovább »

Kézművesség, hagyomány, készségfejlesztés

A helyi hagyomány megismerését, ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó kézműves tevékenységek bemutatását kínáljuk a Mesterségek Házába (Székesfehérvár, Rác utca 20.) ellátogató osztályoknak.

tovább »

Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny 2017/18

A Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza a Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesülettel közösen 2018-ban ismét meghirdeti a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Versenyt.

tovább »

Tervezz - alkoss!

A M-ART egyesület, a Hagyományok Háza támogatásával 30 órás gyakorlati foglalkozássorozatot indít 13?24 éves fiatalok számára, akik érdeklődnek a kortárs textiltervezés iránt.

tovább »

Térségi és Országos Népzenei Minősítő

Népdalkörök, pávakörök, citerazenekarok és szólisták számára rendezünk Térségi és Országos Népzenei Minősítőt a KÓTA kritériumai alapján, a XIX. minősítési ciklusban 2017. november 19-én 10.00 órától.

tovább »

Életmentő segítség

Tudjuk, mit kell tenni, ha valaki rosszul lesz a rendezvényeinken vagy az utcán? Tudjuk, mit tehetünk meg a betegért a mentő megérkezéséig?

tovább »

XXV. Vass Lajos Kárpát-medencei, Népzenei Továbbképző Tábor

A Vass Lajos Népzenei Szövetség XXV. alkalommal szervezi meg Kárpát-medencei Továbbképző Táborát Szigligeten, a Szentes Városi Üdülőben. A felnőttek 2017. július 9-14. között, a gyermek-ifjúsági résztvevők 2017. július 8-14. között táborozhatnak a szövetséggel.

tovább »

Együtt a közösségekért!

Gyakorlatorientált szakmai nap

tovább »

A Fejér Megyei Művelődési Központ ifjúsági és felnőtt táborai

A Fejér Megyei Művelődési Központ idén is megszervezi hagyományos nyári ifjúsági és felnőtt alkotó- és kreatív táborait.

tovább »

Térségi és Országos Népzenei Minősítő

Népdalkörök, pávakörök, citerazenekarok és szólisták számára rendezünk Térségi és Országos Népzenei Minősítőt a KÓTA kritériumai alapján, a XIX. minősítési ciklusban 2017. május 7-én 10.00 órától.

tovább »

MintaKINCStár a Boryban

A MintaKINCStár konferenciasorozat következő állomása a Székesfehérvári Bory Jenő Általános Iskola lesz március 24-én, pénteken. Jelentkezési határidő: március 13.

tovább »

Tavaszi, nyári hagyományaink

Ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó hagyományos kézműves tevékenységek megismerését kínáljuk a Mesterségek Házába (Székesfehérvár, Rác utca 20.) ellátogató osztályoknak.

tovább »

Gyermekbábosok fesztiválja

2017-ben is várjuk a 6-14 éves korú gyerekek részvételével működő bábcsoportok jelentkezését az egri Gyermekbábosok Országos Fesztiváljának megyei elődöntőjére.

tovább »

Éneklő Ifjúság Fejér megyében 2017.

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége - KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottságának felhívása alapján a Fejér Megyei Művelődési Központ idén is rendez Éneklő Ifjúság hangversenyeket.

tovább »

Aranykulcsocska, avagy a bábu életre kel - szakmai nap

Szakmai napunkra kiemelten várjuk a 6-14 éves korú gyerekekkel foglalkozó pedagógusokat, akik működő bábcsoportot vezetnek, illetve azokat is, akik e műfajban kipróbálnák magukat. Kivitelezési ötletekkel, tanácsadással szeretnénk segíteni munkájukat.

tovább »

XXVI. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó 2017

A Magyar Drámapedagógiai Társaság (MDPT) a megyei szervező intézményekkel és szervezetekkel együttműködve 2017-ben huszonhatodik alkalommal hirdeti és szervezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót (WSO) és Fesztivált.

tovább »

Önkénteseket várunk

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza és a M-ART Kulturális Egyesület 2017-ben is várja a középiskolai tanulókat iskolai közösségi szolgálatra változatos programokkal. Segíteni szeretnénk mind a fiataloknak, mind az iskolai önkéntes szolgálat koordinálásával megbízott pedagógusoknak.

tovább »

Drámapedagógiai szakmai nap

A Fejér Megyei Művelődési Központ szakmai napot szervez a színjátszás iránt érdeklődők részére 2016. november 25-én, pénteken 14 órától a Művészetek Házában.

tovább »

Indul a népdaléneklési verseny

A Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület és a Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza, valamint a Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ a 2016/2017 tanévben is meghirdeti a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Versenyt. Fejér megyéből várjuk iskolai és iskolán kívüli szólisták és csoportok jelentkezését (6-24 éves korig).

tovább »

Kézművesség, hagyomány, készségfejlesztés

A helyi hagyományok megismerését, ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó kézműves tevékenységek bemutatását kínáljuk a Mesterségek Házába (Székesfehérvár, Rác utca 20.) ellátogató osztályoknak.

tovább »

Céhes kézműves hagyományok a középkori Székesfehérváron

Foglalkozásainkon a középkori céhek életének, tevékenységének megismerését kínáljuk a Mesterségek Házába (Székesfehérvár, Rác utca 20.) ellátogató osztályoknak. Bemutatjuk azokat a kézműves szakmákat is, melyek középkori eredetűek, de egyre kevésbé ismertek városunkban.

tovább »

Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek
VIII. Minősítő Fesztiválja és Találkozója

A Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza és a Sárvíz Alapfokú Művészeti Iskola 2016. december 3-án, szombaton 10.00 órától az abai Sárvíz Alapfokú Művészeti Iskolában rendezi meg a Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek VIII. Minősítő Fesztiválját.

tovább »

Térségi és Országos Népzenei Minősítő

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége ? KÓTA közzétette a 18. ORSZÁGOS NÉPZENEI MINŐSÍTŐ hivatalos kiírását.

tovább »

Mesevarázs II.: mesék és mesterségek

2016 őszén folytatódnak a Mesevarázs tematikus napok a Mesterségek Házában és a Művészetek Házában.

tovább »

A Fejér Megyei Művelődési Központ ifjúsági és felnőtt táborai

A Fejér Megyei Művelődési Központ 2016-ban is megszervezi hagyományos nyári ifjúsági és felnőtt alkotó- és kreatív táborait.

tovább »

Fonódó szálak, fonható szálak, aratódíszek ünnepe

A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága és a Fejér Megyei Művelődési Központ meghirdeti a 2016. évi Fonódó szálak, fonható szálak, aratódíszek ünnepe című néprajzi pályázatot, két választható témakörben. Gyermek és ifjúsági korosztálynak.

tovább »

Éneklő Ifjúság Fejér Megyében 2016

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége - KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottsága ebben az évben is felhívással fordul valamennyi iskolához, valamint gyermek és ifjúsági kórust működtető szervezethez, hogy a 2015/2016 tanévben rendezzenek Éneklő Ifjúság hangversenyeket!

tovább »

"Galga partján kizöldült már a nyárfa..."

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA a www.kota.hu honlapon közzétette a 18. ORSZÁGOS NÉPZENEI MINŐSÍTŐ hivatalos kiírását. A lebonyolítás rendje lényegében a korábbi hagyományokat követi. Az együttesek és szólisták kétévente minősülnek.

tovább »

XXV. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó 2016

A Magyar Drámapedagógiai Társaság (MDPT) a megyei szervező intézményekkel és szervezetekkel együttműködve 2016-ban huszonötödik alkalommal hirdeti és szervezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót (WSO) és Fesztivált.

tovább »

"Húzd keresztül...!" - Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek IV. Fesztiválja

2016. május 20-21-én rendezzük meg a Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek IV. Fesztiválját a Művészetek Házában. A találkozóra várjuk az ország települési és iskolai együtteseit, kamaracsoportjait.

tovább »

Mesevarázs - mesék és mesterségek tematikus napok

A mesevilág sűrített formában tükrözi a világot. Szimbolikus formában beszél örömről, bánatról, szorongásról, félelemről, életről és halálról. Megtanít logikusan gondolkodni, problémát megoldani, döntéseket hozni, együttműködni, elfogadni a vereséget, viselni a győzelmet. A mese megtanítja, hogy egyszerre van szükség a szívre és az észre.

tovább »

Gyermek-Báb-Tánc-Szín-Játék - Játszani jó! konferencia

A játékokról rendeznek konferenciát 2016. február 19-én, pénteken 9 órától Székesfehérváron, a Művészetek Házában.

tovább »

Folytatódik az Ismered? Ismerd meg a barokk Székesfehérvárt című programsorozat a Mesterségek Házában

A Játszótárs Játékkészítő Műhely történelmi-vizuális foglalkozásain az osztályok alkalmanként egyórás, az iskolai tananyagot kiegészítő játszóházi programon vehetnek részt. Az ismeretszerzés játékosan történik, játszva tanulunk és építjük be az ismereteket.

tovább »

Tavaszi, nyári hagyományaink

Ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó hagyományos kézműves tevékenységek megismerését kínáljuk a Mesterségek Házába ellátogató osztályoknak.

tovább »

Gyermekbábosok XXIII. Országos Fesztiváljának Fejér megyei válogatója

2016-ban is várjuk a 6-14 éves korú gyerekek részvételével működő bábcsoportok jelentkezését, az egri Gyermekbábosok Országos Fesztiváljának megyei elődöntőjére.

tovább »

Adventi kiállítás és pályázat

A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága és a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza pályázatot hirdet nép- és iparművészeti formatervezés, valamint karácsonyfadísz és képeslapok tervezése és kivitelezése témában.

tovább »

Iparművészeti zsűrizés

A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága és a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza közösen szervezi meg az iparművészeti termékminősítőt.

tovább »

Népi iparművészeti zsűrizés

A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága és a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza 2015 őszén immár XI. alkalommal közösen szervezi meg a népi iparművészeti zsűrizést.

tovább »

Felkészülnek a felkészítők is...

A népdaléneklési versenyekre, minősítőkre történő felkészülésben segít Varró Varró János népzenész, népzene-pedagógus azon a szakmai délutánon, amelynek a Művészetek Háza ad otthont november 20-án, pénteken 15.30-18.00 óráig. A részvétel térítésmentes.

tovább »

Őszi, téli hagyományaink

Ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó hagyományos kézműves tevékenységek megismerését kínáljuk a Mesterségek Házába ellátogató osztályoknak. A foglalkozásokon maximum 35 fős, minimum 10 fős csoportokat tudunk fogadni, előre egyeztetett időpontban. A foglalkozásokat csütörtökön 9-12 óráig és 13-15 óráig, óránkénti váltásokban tartjuk.

tovább »

Ismered? Ismerd meg a barokk Székesfehérvárt!

A Játszótárs Játékkészítő Műhely történelmi-vizuális foglalkozásain az osztályok alkalmanként egyórás, az iskolai tananyagot kiegészítő játszóházi programon vehetnek részt.

tovább »

Gyerek-báb-tánc-szín-játék - konferencia

Három nap, három helyszín, számtalan téma az idei "Játszani jó!" konferencián.

tovább »

Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny

A Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza a 2015/2016. tanévben is meghirdeti a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Versenyt.

tovább »

V. Kecskeméti Prímásverseny

A Hagyományok Háza honlapján megjelent a szeptember 25-i V. Kecskeméti Prímásverseny versenykiírása. Pályázhat minden hagyományos magyar népzenét játszó hegedűs, aki 2015. szeptember 25-én már betöltötte a 18-ik, de még nem töltötte be a 35-ik életévét. Jelentkezési határidő: 2015. szeptember 15.

tovább »

XVIII. Térségi és Országos Népzenei Minősítő

A Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza és a Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a KÓTA felhívása alapján a Szironta Együttes és a Besnyői Népdalkör szervezésében Térségi és Országos Népzenei Minősítőt hirdet Fejér megyében.

tovább »

A Fejér Megyei Művelődési Központ ifjúsági és felnőtt táborai

A Fejér Megyei Művelődési Központ idén is megszervezi hagyományos nyári ifjúsági és felnőtt alkotó- és kreatív táborait.

tovább »

II. Shakespeare Fringe Fesztivál Gyulán

A Gyulai Várszínház 2015. július 2-12. között rendezi meg a tizenegyedik nemzetközi Shakespeare Fesztiválját. Ebből az alkalomból megrendezzük Gyulán a II. Shakespeare Fringe Fesztivált, kapcsolódva a nagy fesztiválhoz.

tovább »

Éneklő Ifjúság 2015.

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége - KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottságának felhívása alapján a Fejér Megyei Művelődési Központ Éneklő Ifjúság hangversenyeket rendez a megye általános és középiskolásai részére.

tovább »

Gyermekbábosok XXII. Országos Fesztiválja

A Művészetek Házában idén is várjuk a 6-14 éves korú gyermekek részvételével működő bábcsoportok jelentkezését a Gyermekbábosok XXII. Országos Fesztiváljának megyei elődöntőjére.

tovább »

XXVI. Országos Diákszínjátszó Találkozó 2015

Az Országos Diákszínjátszó Egyesület ismét meghirdeti a magyarországi és határon túli magyar nyelvű diákszínjátszó csoportok felmenő rendszerű találkozóját. Várjuk minden olyan csoport nevezését, melynek tagjai 14?20 év közötti középiskolás tanulók.

tovább »

XVIII. Térségi és Országos Népzenei Minősítő

A Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza és a Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a KÓTA felhívása alapján a dinnyési Iglice Népdalkör, valamint a Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központ közreműködésével rendez Térségi és Országos Népzenei Minősítőt Fejér megyében.

tovább »

XXIV. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó

A Magyar Drámapedagógiai Társaság (MDPT) a megyei szervező intézményekkel és szervezetekkel együttműködve 2015-ben huszonnegyedik alkalommal hirdeti és szervezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót (WSO).

tovább »

Szakmai továbbképzés népzenészeknek

A továbbképzés célja a résztvevők számára most is az újabb ismeretszerzés, a gyakorlati tapasztalatok megosztása, a térségi és országos minősítőkre, valamint a népdaléneklési versenyekre történő felkészülés segítése.

tovább »

Élő Népművészet - Országos Népművészeti Kiállítás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége a XVI. Országos Népművészeti Kiállításon való részvételre pályázatot hirdet a tárgyalkotó népművészet, népi kismesterségek ágaiban.

tovább »

Ültetéstől a kosárfonásig

A találkozó célja a magyar kézművesség kosárfonó hagyományainak bemutatása a nagyközönségnek, a kosárfonó kézművesek találkozásának elősegítése, valamint lehetőség biztosítása a szakma gondjainak megvitatására. Az esemény középpontjában a következő kérdés áll: hogyan változott napjainkban a kosárfonás képzése, milyen nehézségekbe ütközik az anyagbeszerzés, melyek a továbblépési lehetőségek.

tovább »

Élő Népművészet - Országos Népművészeti Kiállítás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége a XVI. Országos Népművészeti Kiállításon való részvételre pályázatot hirdet a tárgyalkotó népművészet, népi kismesterségek ágaiban,

tovább »

XXII. „Hajnal akar lenni...”

November 14-15-én rendezik meg a XXII. "Hajnal akar lenni?" (HAL) Kárpát-medencei Népdaléneklési verseny döntőjét Szatmárnémetiben. A legrangosabb népdaléneklési versenyre azon 12 évesnél idősebb népdalénekesek jelentkezését várják, akik már helyezést értek népdalversenyen, vagy a KÓTA-nál minősültek. Felső korhatár nincs.

tovább »

"Húzd keresztül...!"

A versenyre várjuk az ország települési és iskolai együtteseit, kamaracsoportjait.

tovább »

PESOVÁR FERENC GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI NÉPDALÉNEKLÉSI ÉS NÉPZENEI VERSENY 2014/2015.

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza a 2014/2015. tanévben is meghirdeti a Pesovár Ferenc Gyermek és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Versenyt.

tovább »

Iparművészeti zsűrizés

A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága a Fejér Megyei Művelődési Központtal közösen szervezi meg az iparművészeti termékminősítőt.

tovább »

Népi iparművészeti zsűrizés

A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága és a Fejér Megyei Művelődési Központ 2014 őszén immár X. alkalommal közösen szervezi meg a népi iparművészeti zsűrizést.

tovább »

Adventi nép- és iparművészeti kiállítás

A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága és a Fejér Megyei Művelődési Központ közös felhívása

tovább »

Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek VI. Minősítő Fesztiválja

A fesztiválon részt vehet bármely magyar és nemzetiségi néptáncot táncoló amatőr táncegyüttes, ahol az életkori összetétel 14 és 99 év között van.

tovább »

Együtt a közösségekért, együtt a családokért
- 2 napos gyakorlatorientált szakmai program

Elmúlt egy újabb év, mióta találkoztunk. Tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodva újból játszani, alkotni hívunk mindenkit, régi és új játszótársakat keresve. Ötleteinket a családi programok szervezéséhez, a szabadidő hasznos eltöltésére találtuk és próbáltuk ki.

tovább »

XVIII. Térségi és Országos Népzenei Minősítő

A Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a KÓTA felhívása alapján a nagylóki Művelődési Ház közreműködésével rendez Térségi és Országos Népzenei Minősítőt Fejér megyében.

tovább »

Tolna megyei amatőr néptáncegyüttesek II. minősítő fesztiválja

A Dunamenti Néptánc Szövetség, Tamási város Művelődési Központjával közösen megszervezi a "Tolna megyei amatőr néptáncegyüttesek II. minősítő fesztiválját".

tovább »

Ajka Tárlat 2014

Ajka Város Önkormányzata és a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ pályázatot hirdet "Ajka Tárlat 2014? címmel.<=p>

tovább »

Szeptember végén

A Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodája Kárpát-medencei vers- énekelt vers és prózamondó versenyt hirdet "Szeptember végén" címmel.

tovább »

Mezítlábas dráma 2014

2014. augusztus 18-19. között a budapesti Marczibányi Téri Művelődési Központban (Budapest II. kerület, Marczibányi tér 5/A) régről ismert és újonnan bemutatkozó szakemberek részvételével szervezzük meg módszertani rendezvényünket.

tovább »

Államilag támogatott angol nyelvtanfolyam

2014. június 24-től július 24-ig a TIT Fejér Megyei Egyesületénél újabb 30 órás, A2 szintről B1 szintre felkészítő angol nyelvtanfolyam indul.

tovább »

Festőtábor Lovasberényben

Az idén is két turnust indít a Lovasberényi Alkotótábor augusztusban.

tovább »

Dráma és színház a szociális integrációban

Új szakirányú továbbképzést indít az ELTE BGGYK Gyógypedagógiai Továbbképző Központja az ELTE Pedagogikum Központ Doktori és Továbbképzési Osztályával együttműködésben.

tovább »

Zene-zoom fotópályázat

A Fonódás Kulturális Egyesület a "Székesfehérvári Fonódások" c. TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0567 sz. pályázata keretében ZENE-ZOOM fotópályázatot hirdet 15-35 év közötti fiatalok részére.

tovább »

Balatonfüredi prímásverseny

A balatonfüredi Anna-bál mindig is az ország legelőkelőbb báljai közé tartozott, ahol a haza legjelesebb művészei, közéleti szereplői nyaranként találkoztak. 2013-tól az Anna-bál kísérő rendezvényei közé tartozik a Kárpát-medencei prímásverseny is.

tovább »

A Fejér Megyei Művelődési Központ ifjúsági és felnőtt táborai

A Fejér Megyei Művelődési Központ idén is megszervezi hagyományos nyári ifjúsági és felnőtt alkotó- és kreatív táborait.

tovább »

Illyés Gyula VII. Nemzeti vers- és prózamondóverseny

A Magyar Versmondók Egyesülete, a Magyar Írószövetség, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Petőfi Irodalmi Múzeum és A Vértes Agorája meghirdeti az Illyés Gyula VII. Nemzeti vers- és prózamondóversenyt.

tovább »

Keressük a régmúlt pillanatait!

Ha van egy jó fotód a Diáknapok több évtizedes múltjának bármely pillanatáról, küldd el nekünk, hogy hozzájárulj saját fotóiddal a honlap képgalériájának színesítéséhez.

tovább »

Népzenei minősítő

A Fejér Megyei Művelődési Központ a Fejér Megyei Népzenei Műhellyel közösen, a KÓTA felhívása alapján Térségi és Országos Népzenei Minősítőt rendez május 25-én, vasárnap 10 órakor a Művészetek Házában.

tovább »

Térítésmentes szakmai továbbképzés

Népdalénekeseknek és felkészítőiknek, népdalkör- és citerazenekarok vezetőinek szervezünk ingyenes szakmai továbbképzést május 9-én a Művészetek Házában.

tovább »

XXI. Országos Gyermekbábos Fesztivál Fejér megyei elődöntője

A Fejér Megyei Művelődési Központban idén is várjuk a 6-14 éves korú gyermekek részvételével működő bábcsoportok jelentkezését a szakma legrangosabb gyermekbábos rendezvényének, az egri Gyermekbábosok Országos Fesztiváljának regionális elődöntőjére.

tovább »

Gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek fesztiválja

Az ország települési és iskolai együtteseit, kamara csoportjait várjuk a gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek fesztiváljára, amelyet április 13-án rendezünk a Művészetek Házában.

tovább »

Éneklő Ifjúság 2014.

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége - KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottságának felhívása alapján a Fejér Megyei Művelődési Központ Éneklő Ifjúság hangversenyeket rendez a megye iskolásai részére.

tovább »

Filmklub az iskolában

Szeretettel meghívjuk iskolájuk érdeklődő tanárait szakmai workshopunkra, melynek fókuszában az iskolai filmklubban rejlő pedagógiai lehetőségek, szakmai kihívások, a filmklubvezetés módszertani sajátosságai, a játékfilm, illetve a dokumentumfilm megismerésének különböző aspektusai állnak.

tovább »

Ismered? Ismerd meg!

Honismereti, helyi identitást erősítő vetélkedő, általános iskolák 10-12 éves tanulói számára.

tovább »

Fejér Megyei Diáknapok 2014

A Fejér Megyei Diáknapok egy több évtizedes múltra visszatekintő tehetségkutató verseny, amelyet a megyében működő középiskolák számára hirdetünk meg. A verseny három napon át zajlik, ebben az évben Dunaújvárosban.

tovább »

XXIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó - 2014

A Magyar Drámapedagógiai Társaság (MDPT) a megyei szervező intézményekkel együttműködve huszonharmadik alkalommal hirdeti és szervezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót (WSO).

tovább »

Színházi lecke

Színházpedagógia a határon II. - avagy A szomszéd kertje miért zöldebb? Más hogyan csinálja? Nézzünk bele mások, más színházi műhelyek munkájába! Alapleckék, műhelytitkok - ami tanulható, és ami nem tanulható, de talán elleshető.

tovább »

Színházi nevelés, tanároknak is

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Színházi nevelés címmel 300 órás szakirányú továbbképzési szakot indít.

tovább »

Fejér Megye Népművésze 2014.

A Fejér megyei Értéktár Bizottság és a Fejér Megyei Önkormányzat ösztönözni kívánja a népművészeti alkotótevékenységet, Fejér megye kézműves értékeinek, nemzetiségi hagyományainak ápolását, továbbéltetését. Ezért az érintett szakmai szervezettel, a Fejér Megyei Művelődési Központtal és a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társaságával egyetértésben pályázatot ír ki a "Fejér Megye Népművésze 2014" cím elnyerésére.

tovább »

Százrózsás Hímzőpályázat

A Matyó Népművészeti Egyesület a hagyományokat követve 2014-ben ötödik alkalommal rendezi meg a Százrózsás Hímzőpályázatot és Kiállítást.

tovább »

Luca-napi vendégjárás

A Cecei Gerlice Néptánc Egyesület, a Fejér Megyei Művelődési Központ és a Motívum Kulturális Egyesület közösen megszervezi a "Luca-napi vendégjárás" című rendezvényét, melyre szeretettel várják a megye csoportjait.

tovább »

FEJÉR MEGYEI GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI NÉPDALÉNEKLÉSI ÉS NÉPZENEI VERSENY 2013/2014.

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza a 2013/2014. tanévben ismét megrendezi a Fejér Megyei Népdaléneklési Versenyt.

tovább »

Nézz egy nagyot!

2013. november 18-24. között rendezik meg a 7. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlét a a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

tovább »

Színház - dráma - nevelés

Dráma az erkölcsi nevelésben címmel rendezik meg a huszonegyedik Színház-Dráma-Nevelés módszertani hétvégét november 15-16-án Budapesten, a Marczibányi Téri Műveldési Központban.

tovább »

Együtt a közösségekért, együtt a családokért

A 2012 februárjában alakult Játékkészítő Műhelyünk felvette a Játszótárs nevet. Most Játszótársakat keresünk.

tovább »

„Szép jelen, szép csillag, szép napunk támadt” – adventi kiállítás

A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága és a Fejér Megyei Művelődési Központ közös felhívása.

tovább »

Felhívás népi iparművészeti zsűrizésre

A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága és a Fejér Megyei Művelődési Központ 2013 őszén immár XI. alkalommal közösen szervezi meg a népi iparművészeti zsűrizést.

tovább »

Felhívás iparművészeti zsűrizésre

A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága a Fejér Megyei Művelődési Központtal közösen szervezi meg az iparművészeti termékminősítőt.

tovább »

Gyermekszínjátszó Csoportvezetők Szakmai Konferenciája

A Fonódás Kulturális Egyesület és a Fejér Megyei Művelődési Központ gyermekszínjátszó csoportvezetők és minden érdeklődő számára szervez szakmai konferenciát november 16-án, szombaton 10-14 óra között a Művészetek Házában.

tovább »

Iskolai önkéntes szolgálat

A Fejér Megyei Művelődési Központ és a M-ART Kulturális Egyesület segíteni szeretne a fiataloknak és az iskolai önkéntes szolgálat koordinálásával megbízott pedagógusoknak, ezért összeállítottak egy "kulturális menüt", vagyis listát, amiből kiválaszthatják a diákok, hol kívánják teljesíteni a számukra előírt 50 órát.

tovább »

Te vagy, aki léphet! Legyél István király!

Élőszereplős Székesfehérvár társasjáték - zene, művészetek, korok, emberek...

tovább »

Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek V. Minősítő Fesztiválja

November 9-én, szombaton 10 órától rendezzük meg a Fejér Megyei Amatőr Néptánc Együttesek V. Minősítő Fesztiválját Pusztavámon, a Művelődési Házban.

tovább »

Bábos szakmai nap

A Fejér Megyei Művelődési Központ bábos elméleti és gyakorlati szakmai napot szervez október 19-én, szombaton 10 órától 14 óráig a Művészetek Házában.

tovább »

Népdalkörvezetői szakmai nap

A Fejér Megyei Művelődési Központ és a FONÓDÁS Kulturális Egyesület a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával ismét népdalkörvezetői szakmai napot szervez, 2013. október 5-én 10.00-14.00 óráig a Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Házában.

tovább »

Fejér megyei szakmai konzultációs nap

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza évtizedek óta szervezi és rendezi az Amatőr Artium Képző- és Iparművészeti Tárlat Fejér Megyei Kiállítását, kiállítótermünkben pedig bemutatkozási lehetőséget kínálunk az amatőr alkotóknak. Szakmai útmutatásra csak az országos rendszerű megmérettetésen van lehetőségük, ezért alkalmat adunk, hogy szakemberek segítségét felhasználva alkotásaikat tökéletesíthessék, látásmódjuk bővüljön.

tovább »

X. Vass Lajos Népzenei Találkozó és Verseny

A Vass Lajos Népzenei Szövetség 2013. november 16-án tartja a X. Vass Lajos Népzenei Találkozó és Verseny területi elődöntőjét Nagylókon. Nevezési lap és információ a Vass Lajos Népzenei Szövetség honlapjáról tölthető le. Bármilyen egyéb kérdés, javaslat, kapcsolattartás a a vasslajos-szov@vasslajos-szov.hu e-mail címen és a 06 30 945 77 43-as telefonszámon.

tovább »

Óratorta meghívó - 2013

Az iskolai újév ünnepe a Grundon, a Magyar Drámapedagógiai Társaság, a Magyar Pedagógiai Társaság, és a Grund Tehetségpont szervezésében.

tovább »

Kulturális menedzser szakképesítés

A KKDSZ Szakképzési Akadémia és Műhely 2013. augusztus 30-án (péntek) indítja a Kulturális menedzserképző tanfolyamát.

tovább »

Játszani jó!

A 2013. március 1-jén megrendezett Játszani jó - a játék szerepe című szakmai napunk folytatásaként tovább mélyítenénk ismereteinket a játékról. Az emberiség történetének kezdete óta tudunk játékszerekről. Nem csak a múzeumok régi játékai, hanem sok régi kép és könyv is tudtunkra adja, hogyan és mivel játszottak régen a világ különböző tájain.

tovább »

A Fejér Megyei Művelődési Központ ifjúsági és felnőtt táborai

A Fejér Megyei Művelődési Központ idén is megszervezi hagyományos nyári ifjúsági és felnőtt alkotó- és kreatív táborait.

tovább »

X. Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat

Szövés - vászon, gyapjú - és nemez szakterület
Székesfehérvár, Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza
8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

tovább »

Zene-zoom fotópályázat

A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága a "Megyejáró kreativitás" c. TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0369 sz. pályázata keretében ZENE-ZOOM fotópályázatot hirdet 12-24 év közötti fiatalok részére.

tovább »

Gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek fesztiválja

Gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek fesztiválját rendezi meg a Fejér Megyei Művelődési Központ június 9-én, vasárnap 11 órától a Művészetek Házában.

tovább »

Fejér megyei szakmai konzultációs nap a képző- és iparművészet ágaival foglalkozó amatőr alkotóknak és érdeklődőknek

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza évtizedek óta szervezi és rendezi az Amatőr Artium Képző- és Iparművészeti Tárlat Fejér Megyei Kiállítását, a kiállítótermünkben pedig bemutatkozási lehetőséget kínálunk az amatőr alkotóknak.

tovább »

"Cucorka" XIII. Dél-dunántúli Regionális Gyermekbábfesztivál

A Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet és a Báb-Szín-Tér Közhasznú Alapítvány megrendezi a "Cucorka" XIII. Dél-dunántúli Regionális Gyermekbábfesztivált.

tovább »

Észak-dunántúli kézműves szakkörök szakmai találkozója

Melyek a működési feltételei, hogyan tud eredményesen működni ma egy tárgyalkotó népművészeti szakkör, milyen támogatásokat kaphat fennmaradása érdekében? Erről rendeznek szakmai tanácskozást május 10-11-én Bicskén.

tovább »

Népdalkörvezetői szakmai nap

A Fejér Megyei Művelődési Központ és a Fonódás Kulturális Egyesület a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával ismét népdalkörvezetői szakmai napot szervez.

tovább »

Pedagógus bábjátékos találkozó

A MBE a Pestújhelyi Közösségi Házzal karöltve 2013. április 19-20-án, a megújítás céljával ismét megrendezi az évtizedes hagyományokra visszatekintő pedagógus bábjátékos találkozót, aminek választott vezérgondolata: a bábjáték és a közösségépítés.

tovább »

Térségi és Országos Népzenei Minősítő

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza a KÓTA felhívása alapján a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ és az Iglice népdalkör közreműködésével rendez Térségi és Országos Népzenei Minősítőt Fejér megyében.

tovább »

Színházi nevelési szakmai konferencia

2013. április 11-14. között a budapesti MU Színházban, hazai és nemzetközi társulatok és szakemberek, valamint a kapcsolódó szakmai területek néhány képviselőjének részvételével valósul meg a Káva Kulturális Műhely szervezésében egy szakmai rendezvény, mely a színházi nevelés különböző műfajait hivatott bemutatni, értelmezni.

tovább »

Dunántúli Fafaragók Találkozója

A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága és a Fejér Megyei Művelődési Központ találkozót és kiállítást szervez faművesek részére.

tovább »

Éneklő Ifjúság 2013

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottsága ebben az évben is megrendezi az Éneklő Ifjúság hangversenyeit.

tovább »

Pesovár Ferenc VII. Országos Csoportos Népdaléneklési Verseny

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza idén hetedik alkalommal rendezi meg a Pesovár Ferenc néprajzkutató emlékének szentelt Országos Csoportos Népdaléneklési versenyt.

tovább »

Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó 2013

A Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei szervezőkkel együttműködve - huszonkettedik alkalommal - hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót.

tovább »

Szpíker Casting Fejér Megyei Diáknapok 2013.

Keressük a Diáknapok kategóriájának konferálóit!

tovább »

Gyermekbábosok regionális találkozója

A Fejér Megyei Művelődési Központban idén is várjuk a 6-14 éves korú gyermekek részvételével működő bábcsoportok jelentkezését a szakma legrangosabb gyermekbábos rendezvényének, az egri Gyermekbábosok Országos Fesztiváljának regionális elődöntőjére.

tovább »

Gyermekszínjátszó Csoportvezetők Regionális Szakmai Konferenciája

Minden, a műfaj iránt érdeklődőt invitál a Fonódás Kulturális Egyesület és a Fejér Megyei Művelődési Központ a Gyermekszínjátszó Csoportvezetők Regionális Szakmai Konferenciájára, amelynek a Művészetek Háza ad otthont február 16-án, szombaton 10 órától.

tovább »

Játszani jó - a játék szerepe

A játék örömet okoz, szabadságot jelent, egyfajta biztonságos menedéket a zűrzavaros világban. A játék fontossága abban is áll, hogy általa feljebbvalónak érezhetjük magunkat térrel, idővel, szükséggel, elvárásokkal.

tovább »

Viseletek régen és ma

A Heves Megyei Népművészeti Egyesület, a Népművészeti Egyesületek Országos Szövetsége és az Egri Kulturális és Művészeti Központ "Viseletek régen és ma" címmel rendezi meg a VII. Országos Népviseleti Konferenciát.

tovább »

17. Országos Népzenei Minősítő

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége - KÓTA - meghirdeti a népzenei együttesek, pávakörök, a népdalkörök, a népdalkarok, népzenei hangszeres együttesek, énekes és hangszeres szólisták és kisebb énekes és hangszeres csoportok 17. országos minősítését a 2012. szeptember 1. napja és 2014. augusztus 31. napja közötti időszakra.

tovább »

XIV. Országos Textiles Konferencia

A Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület, a Békés Megye Népművészetéért Alapítvány és a Kézműves Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola meghirdeti a XIV. Országos Textiles Konferenciát és Pályázatait Békéscsabán 2014. március 7-9. között.

tovább »

Kultúrházak éjjel-nappal

Ebben az esztendőben február 8-10. között rendezik meg a hagyományos, Kultúrházak éjjel-nappal című országos közművelődési akciót, amely már a címében is kifejezi azt, hogy a kulturális intézmények a nap bármely szakában a látogatók szolgálatában álltak és állnak. Az akcióra január 22-ig lehet jelentkezni.

tovább »

Pályázati felhívás hímzőknek

A Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya, a Közösségi Ház és a Matyó Népművészeti Egyesület 2013-ban újra meg kívánja rendezni a Kis Jankó Bori Országos Hímző Pályázatot és Kiállítást Mezőkövesden.

tovább »

IV. Országos Szakmai Ifjúsági Konferencia

Önkéntes munka, tanulás, tanítás, iskolai agresszió - sok izgalmas témát dolgoz fel a IV. Országos Szakmai Ifjúsági Konferencia, amelynek a Várpalotai Ifjúsági Ház ad otthont november 27-én.

tovább »

„...mert minden szépség egy tüvön...”

A Bakony-vidéki kétoldalas keresztszemes hímzés és az állatábrázolás a magyar népművészetben adja a Fonódás Kulturális Egyesület szakmai előadássorozata következő témáját.

tovább »

XX. Színház - Dráma - Nevelés

Módszertani hétvégét és nemzetközi drámapedagógiai konferenciát szervez a Magyar Drámapedagógiai Társaság, a KÁVA Kulturális Műhely és a Marczibányi Téri Művelődési Központ november 16-18. között. A hétvége témája az "Iskola és erőszak" témakör feldolgozása drámaórákon, színházi nevelésben, gyermekszínjátszásban.

tovább »

Cseh Tamás-nap Kőbánya 2013.

A Magyar Örökség-díjas énekmondó, előadóművész 70. születésnapja alkalmából 2013. január 19-én, szombaton találkozót szervez a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ amatőr előadók, együttesek, alkotóművészek részére.

tovább »

Képző-, ipar- és népművész alkotók minősítése

A Magyarországi Alkotóművészek Regionális Társasága és a Fejér Megyei Művelődési Központ három alkotóművészeti kategóriában hirdet pályázatot. A rendezvény támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

tovább »

Fejér Megyei Gyermek és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny 2012/2013.

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza a 2012/2013. tanévben újításként a Fejér Megyei Népdaléneklési Versenyt kibővíti a zenekari kategóriával, továbbá 24 évre emeli a jelentkezők életkori korhatárát, és így hirdeti meg a Gyermek és Ifjúsági Fejér Megyei Népdaléneklési és Népzenei Versenyt.

tovább »

„...mert minden szépség egy tüvön...”

A Bakony-vidéki kétoldalas keresztszemes hímzés és az állatábrázolás a magyar népművészetben adja a Fonódás Kulturális Egyesület szakmai előadássorozata következő témáját.

tovább »

Báb - játék

A Fejér Megyei Művelődési Központ Báb - játék címmel elméleti és gyakorlati workshopot szervez december 1-jén, szombaton 11 órától 15 óráig a martonvásári Brunszvik-Beethoven Rendezvényszervező Központ és Könyvtárban.

tovább »

József Attila vers- és prózamondó verseny

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, a Magyar Írószövetség, a Magyar Versmondók Egyesülete, Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, a József Attila Megyei Könyvtár, az Agora Nonprofit Kft meghirdeti a "JÓZSEF ATTILA" X. ORSZÁGOS VERS-, ÉNEKELT VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENYT.

tovább »

Ajka tárlat 2012.

A 2012-ben megrendezendő Ajka tárlat képző- és iparművészeti anyagát Székesfehérváron október 3-án és 4-én gyűjtik.

tovább »

Népdalkörvezetői szakmai nap

A Fejér Megyei Népzenei Műhely és a Fejér Megyei Művelődési Központ a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával október 6-án ismét népdalkörvezetői szakmai napot szervez a Művészetek Házában.

tovább »

Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek IV. Minősítő Fesztiválja

A Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület, a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza, Lovasberény Község Önkormányzata és a Polgári Faluvédő Kör szervezésében november 17-én, szombaton rendezzük meg a Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek IV. Minősítő Fesztiválját.

tovább »

XVI. és XVII. Térségi és Országos Népzenei Minősítő

A Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület, a Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a KÓTA felhívása alapján Térségi és Országos Népzenei Minősítőt rendez Fejér megyében.

tovább »

Intézményvezetők továbbképzése

A Fejér Megyei Művelődési Központ 2012 őszén újból indítja a Közművelődési intézményvezető akkreditált továbbképzést. A 90 órás tanfolyam vezetési, pénzügyi és államháztartási ismereteket nyújt a közművelődési intézményvezetőknek.

tovább »

VI. Juhász Gyula Nemzeti Vers-, Énekelt Vers- és Prózamondó Verseny

A Rendezvényház Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény ÁMK meghirdeti a VI. Juhász Gyula Nemzeti Vers-, Énekelt Vers- És Prózamondó Versenyt.

tovább »

Workshop bábcsoport-vezetőknek

Az MMIKL 32 órás, négynapos workshopot rendez bábcsoport-vezetőknek. A találkozó lehetőséget nyújt a közös gondolkodásra, a bábos szakma elismert szakembereinek irányításával.

tovább »

Super 8 kurzus

Tisztelettel ajánljuk figyelmükbe a FotóFalu Super 8 kurzusát. A kurzus keretein belül lehetőségük nyílik filmet készíteni egyénileg és csoportosan szupernyolcas nyersanyagra, amit ott helyben hívnak elő azonnal!

tovább »

Marionett kurzus

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus újra meghirdeti marionett mozgatás alapozó kurzusát.

tovább »

Nyári alkotótábor

A megyei közművelődési feladatellátással megbízott Komárom-Esztergom Megyei Múzeumok Igazgatósága 3. alkalommal szervez nyári alkotótábort nem hivatásos képzőművészeknek.

tovább »

Zene-zoom fotópályázat idén is

A Fejér Megyei Művelődési Központ Zene-zoom fotópályázatot hirdet. A fotók témája: FEZEN koncertek. A beérkezett képeket - amennyiben azok megfelelnek a fent sorolt kritériumoknak - a zsűri értékeli, és javasolja nyereményekre, valamint kiállítást rendez belőlük a Művészetek Házában.

tovább »

Fejér megyei szakmai konzultációs nap a képző- és iparművészet ágaival foglalkozó amatőr alkotóknak és érdeklődőknek

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza évtizedek óta szervezi és rendezi az Amatőr Artium Képző- és Iparművészeti Tárlat Fejér Megyei Kiállítását, a kiállítótermünkben pedig bemutatkozási lehetőséget kínálunk az amatőr alkotóknak. Szakmai útmutatásra csak az országos rendszerű megmérettetésen van lehetőségük, ezért alkalmat adunk, hogy szakemberek segítségét felhasználva, alkotásaikat tökéletesíthessék, látásmódjuk bővüljön.

tovább »

Évadnyitó rendezői tréning

A Fejér Megyei Művelődési Központ évadnyitó rendezői tréninget szervez színjátszó csoportvezetők, drámapedagógusok és minden érdeklődő számára.

tovább »

Felhívás népi játszóház foglalkozásvezető tanfolyamra

A képzés célja a népi hagyományok továbbéltetése, népszerűsítése, a mindennapi kultúrában betöltött szerepének erősítése és az utánpótlás nevelés. Az óvodai-iskolai szabadidős tevékenységek színesítése a játszóházi foglakozások keretében, valamint segítségnyújtás a művelődésszervező, kézműves szakmában dolgozók számára az autentikus technikák és a helyi hagyományok elsajátításában.

tovább »

Jubileumi Csutkatábor

Magyaralmás nyári gyermektábora ebben az esztendőben jubileumi évfordulót ünnepel. Ez a vakáció lesz a 15. alkalom, hogy a Csutkatábor lakói együtt múlatják az időt.

tovább »

Terítéken a drótvázas papírbábok

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus folytatja felnőtteknek szóló bábkészítő tanfolyam-sorozatát. A sorozat különböző részeiben neves bábkészítők, bábművészek ismertetik meg a hallgatókat egy-egy bábtechnikával, anyaggal, vagy alkotói eljárással, ezúttal a drótvázas papírbábokkal.

tovább »

Népművészeti TÁ-BOR

Az Élő Hagyomány Alapítvány és a Hagyományok Háza népművészeti TÁ-BOR-t szervez a Holt-Tisza partján július 15?től 21-ig.

tovább »

Meghívás Mártélyra

Gyertek festeni a Mártélyi Szabadiskolába, a Tisza partjára!

tovább »

Felhívás a VI. Pesthidegkúti Festőversenyre

Idén 6. alkalommal rendezik meg a Kultúrkúria közreműködésével a hagyományos festőversenyt, melyre az ország minden tájáról várják a képzőművészeket (korhatár és előképzettség megkötése nélkül).

tovább »

Angol nyelvtanfolyam

A Fejér Megyei Művelődési Központ 60 órás intenzív angol nyelvtanfolyamot hirdet július 9-20. között. A tanfolyamra angol középfokú nyelvvizsgára készülő 10-11-12. osztályos tanulókat várunk, a jelentkezésnél előnyt élveznek a hátrányos helyzetű fiatalok.

tovább »

Népdalkörvezetői szakmai nap

A Fejér Megyei Művelődési Központ a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával ismét népdalkörvezetői szakmai napot szervez pávakörök, citerazenekarok, népdalkörvezetők, énekes szólisták és érdeklődők számára június 9-én, szombaton 10-től 15 óráig a Művészetek Házában.

tovább »

Gyermek, ifjúsági és felnőtt alkotótáborok 2012

A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat- Dunántúli Regionális Társasága, a Motívum Kulturális Egyesület, a Fonódás Kulturális Egyesület, valamint a Fejér Megyei Művelődési Központ idén is meghirdeti a nyári alkotótáborokat.

tovább »

Terítéken a papírszínház

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus folytatja felnőtteknek szóló bábkészítő tanfolyam-sorozatát. A sorozat különböző részeiben neves bábkészítők, bábművészek ismertetik meg a hallgatókat egy-egy bábtechnikával, anyaggal, vagy alkotói eljárással, ezúttal a papírszínházzal.

tovább »

IX. Régiószomszédoló

A Fejér Megyei Művelődési Központ idén 9. alkalommal szervezi meg a pávakörök, dalkörök, citerazenekarok, énekkarok, népzenei szólisták és nyugdíjas dalkörök találkozóját. A Nemzeti Kulturális alap támogatásával megvalósuló esemény helyszíne ezúttal a Művészetek Háza mögötti III. Béla király tér lesz június 23-án, szombaton.

tovább »

16. Térségi és Országos Népzenei Minősítő

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a KÓTA felhívása alapján a nagylóki Művelődési Ház közreműködésével rendez Térségi és Országos Népzenei Minősítőt Fejér megyében.

tovább »

A marionett alapjai

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus meghirdeti marionett mozgatás alapozó kurzusát. A 15 órás kurzus célja a zsinóros marionettek technikájának megismerése, és a mozgatás alapjainak elsajátítása. A mozgatást, valamint a marionett-színház műfaji sajátosságait, dramaturgiai alapjait színpadi improvizációs gyakorlatok és jelenetek színrevitelével gyakorolhatják a kurzus résztvevői.

tovább »

6. BIG Diákfilmfesztivál

Idén 6. alkalommal rendezik meg a BIG Diákfilmfesztivált a Bródy Imre Oktatási Központ és a IV. kerületi önkormányzat támogatásával, most először, egyedülálló módon egy igazi art moziban, a Toldiban.

tovább »

Bábcsoportok Fejér Megyei Találkozója 2012.

A Fejér Megyei Művelődési Központ megyei találkozót szervez bábcsoportok részére. A találkozóval - a korábbi évek hagyományát követve - ezúttal is bemutatkozási alkalmat kívánunk teremteni a bábjátékkal foglalkozó csoportoknak, pedagógusoknak, alkotó műhelyeknek.

tovább »

Pályázati felhívás

A Fejér Megyei Intézményfenntartó Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Fejér Megyei Művelődési Központ igazgató (magasabb vezető) beosztás ellátására.

tovább »

Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek

A KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottsága 2012. április 13-15 között Győrött rendezi meg az "Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek Kodály Zoltán tiszteletére" c. rendezvényt, ahol az érdeklődő karnagyok, kollégák megismerhetik a megye, a város zenei életét. Előadásokon, bemutató órákon, próbákon vehetnek részt, kiváló kóruskoncerteket hallhatnak.

tovább »

Fejér Megyei Diáknapok 2012.

A Fejér Megyei Diáknapok egy több évtizedes múltra visszatekintő tehetségkutató verseny, amelyet a megyében működő középiskolák számára hirdetünk meg. A verseny három napon át zajlik, ebben az évben Dunaújvárosban.

tovább »

Egy gyékényen árulunk

A Hagyományok Háza és a NESZ Szálasanyag Szakmai Bizottsága 2012. március 3-tól újra előadássorozatot hirdet a vessző, gyékény, szalma, csuhé, sás megmunkálása iránt érdeklődők számára. Célunk, hogy e mesterségek képviselői, elméleti és gyakorlati szakemberei között párbeszédet kezdeményezzünk, konzultációra és vitára adjunk alkalmat a mai tárgykészítés aktuális kérdéseivel és problémáival kapcsolatban.

tovább »

Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó 2012.

A Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei szervezőkkel együttműködve - huszonegyedik alkalommal - hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót.

tovább »

Képző- és iparművészeti ismeretek - szakmai továbbképzés

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus (Nyilvántartási szám: 01-0048-06) a kulturális szakemberek szervezett továbbképzési rendszerében akkreditált 120 órás képzést indít Képző- és iparművészeti kiállításrendezői ismeretek elnevezéssel, melyet az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közművelődési Akkreditációs Szakbizottsága az Közm./A/15/2009(X.27) számú határozatával engedélyezett, s melyet a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus dolgozott ki.

tovább »

Éneklő Ifjúság 2012

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége - KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottságának felhívása alapján a Fejér Megyei Művelődési Központ idén is rendez Éneklő Ifjúság hangversenyeket.

tovább »

Böjti ételek receptpályázata

A Fejér Megyei Népművészeti Egyesület és a Fejér Megyei Művelődési Központ meghirdeti a Böjti ételek receptpályázatot.

tovább »

Országos Tojás Triennálé Találkozó és Pályázat

A Fejér Megyei Népművészeti Egyesület és a Fejér Megyei Művelődési Központ meghirdeti a tojásdíszítők pályázatát.

tovább »

Népdalkörvezetői szakmai nap

A Fejér Megyei Művelődési Központ a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával népdalkörvezetői szakmai napot szervez 2012. január 14-én, szombaton 10.00-15.00 óráig a bakonycsernyei Művelődési Házban.

tovább »

Fejér Megyei Népdaléneklési Verseny 2011-2012.

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza 2012-ben is megszervezi a Fejér Megyei Népdaléneklési Versenyt. Várjuk iskolai és iskolán kívüli szólisták és csoportok jelentkezését, 6-21 éves korig.

tovább »

Betlehemi szép csillag

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete, az Öreghegyi Magyarok Nagyasszonya Plébánia és a Szent István Művelődési Ház pályázatot hirdet Betlehemi szép csillag címmel.

tovább »

VI. „Fülemüle” Népzenei Fórum

A "Fülemüle" Művészetoktatási és Közművelődési Alapítvány, valamint a "Magyar-Kút" ÁMK Nemzetiségi Alapfokú Művészetoktatási Intézménye hatodik alkalommal rendezi meg a "Fülemüle" Népzenei Fórumot november 12-én, szombaton 13 órától.

tovább »

Megyei kórustalálkozó és szakmai nap

Veszprém megyében több évtizedes hagyománya van a kóruséneklésnek, melynek egyik, amatőr kórusok számára is fontos eseménye az 1962 óta megrendezésre kerülő megyei kórustalálkozó és szakmai nap, a felnőtt amatőr kórusok találkozója és dalos ünnepe, amely egyben 2011-ben Liszt Ferenc zeneszerző születésének 200. évfordulója tiszteletére rendezett, karnagyok és a téma iránt érdeklődők szakmai találkozója.

tovább »

"Szép jelen, szép csillag, szép napunk támadt" - adventi kiállítás

Ebben az esztendőben is meghirdetjük adventi kiállításunkat, amelynek célja az egyesületi kézművesek, szakkörök találkozási lehetőségének megteremtése, ahol a Komárom-Esztergom, Veszprém és Fejér megyei alkotók bemutathatják munkájukat, és visszajelzést kaphatnak azok minőségéről.

tovább »

Népi iparművészeti zsűrizés

A Fejér Megyei Művelődési Központ 2011-ben 9. alkalommal szervezi meg a népi iparművészeti zsűrizést.

tovább »

Iparművészeti zsűrizés

A Fejér Megyei Művelődési Központ 2011 őszén immár 9. alkalommal szervezi meg az iparművészeti termékminősítőt.

tovább »

A tánc nekem...

Tízéves születésnapját ünnepli idén a Nemzeti Táncszínház. Ebből az alkalomból rajzpályázatot hirdetnek: szeretnék a gyermekek tánchoz, táncelőadáshoz kapcsolódó élményét jobban megismerni, és meríteni a képzelőerő, a kreativitás, a rajzolt vagy festett alkotás csak rájuk jellemző gazdagságából.

tovább »

Játék az egészségért

Az Egészségturizmus éve alkalmából játékos vetélkedőt hirdet az Ercsi Egészséges Életmód Egyesület a város és térségében élők részére. Fordulónként 10 csapatot várnak az október 15-én rendezendő vetélkedőre.

tovább »

16. Térségi és Országos Népzenei Minősítő

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza a KÓTA felhívása alapján a nagylóki Művelődési Ház közreműködésével rendez Térségi és Országos Népzenei Minősítőt Fejér megyében.

tovább »

Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek III. Minősítő Fesztiválja

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza és az alapi Művelődési Ház közös szervezésében november 19-én, szombaton rendezzük meg a Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek III. Minősítő Fesztiválját.

tovább »

IV. Diploma Nélkül

A Bakelit Multi Art Center és a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Művészeti Programok Főosztálya képzőművészeti pályázatot hirdet, autodidakta művészek számára. A pályázat célja, hogy segítse a tehetséges művészek előrelépést, valamint bemutatkozási lehetőséget biztosítson számukra. A jelentkezők munkáit pályázat keretén belül válogatják ki, melynek leadási határideje: 2011. szeptember 26.

tovább »

Felnőtt tanulók hete

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus (MMIKL) - a Felnőtt Tanulók Hete idejére (2011. október 14-21.) - bemutatásra kínálja az MMIKL Látószög Stúdiója által készített filmeket. Igényelhetik művelődési intézmények, civil közösségek, képző- és munkahelyek, a filmek vetíthetőek az őszi rendezvények kísérő programjaként.

tovább »

Előadásokat, egyedi produkciókat keres az R16 Pódium

Az R16 Pódium a független társulatok minőségi előadásainak befogadó színházi helyévé kíván válni, ezért a 2011/12-es színházi évadban rendszeres és folyamatos előadás-sorozatot szervez. Művészeti és szervezési partnere ebben a FÜGE. Társulatokat, produkciókat várnak konkrét előadásokkal.

tovább »

Játék az egészségért

Az Egészségturizmus éve alkalmából az Ercsi Egészséges Életmód Egyesület játékos vetélkedőt hirdet az Ercsi és térségében élők részére, fordulónként 10 csapat számára.

tovább »

Kamarahang

Bánk Önkormányzata, a Civilek Bánkért - Kezünkben a jövő Közhasznú Egyesület és a Fuvallat Kamaraegyüttes 2011. augusztus 12-én és 13-án rendezi meg a Kamarahang - Amatőr Kamaraegyüttesek II. Bánki Találkozóját.

tovább »

VIII. Kodály szaktábor

A veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet 2011. augusztus 21-25 között, immáron nyolcadik alkalommal megszervezi a hagyományos Kodály zenei szaktábort Magyarpolányban. A szakmai programra várunk minden kedves érdeklődőt, óvónőt, tanítót, éneket tanító vagy szerető kollégát, zenetanárt.

tovább »

Színjátszó tábor Magyarpolányban

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet színjátszó tábort szervez felsős, színjátszás iránt érdeklődő diákok számára. Időpontja: 2011. július 17-22-ig, helyszíne: Magyarpolány/Veszprém megye.

tovább »

Színjátszásban nincs határ művészeti tábor 2011

A Körös-Vidék Drámapedagógiájáért Alapítvány és a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Iroda "Színjátszásban nincs határ" címmel nemzetközi művészeti tábort szervez.

tovább »

Közművelődési szakmai nap

A Fejér Megyei Művelődési Központ közművelődési szakmai napot rendez június 16-án, csütörtökön 10 órai kezdettel a Művészetek Háza Lila-termében.

tovább »

Ifjúsági Szakma Országos Találkozója

Ki ne hagyd az év legnagyobb ifjúsági szakmai találkozóját, őrületes buli lesz! ISZOT 2011 - Salgótarján, 2011. június 22 - 26. - Jelentkezési határidő: május 31.!

tovább »

16. Térségi és Országos Népzenei Minősítő

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza a KÓTA felhívása alapján az ercsi Művelődési Ház közreműködésével rendez Térségi és Országos Népzenei Minősítőt Fejér megyében.

tovább »

IX. Vass Lajos Népzenei Találkozót és Verseny

A Vass Lajos Népzenei Szövetség a hagyományokhoz híven a 2011-2012-es esztendőben megrendezi a IX. Vass Lajos Népzenei Találkozót és Versenyt, a Kárpát-medencében élő valamennyi magyar, s a határon belül élő nemzetiségi dalkörök, zenei csoportok, szóló énekesek, hangszeres szólisták számára, "Hagyományos régiók, régiók hagyománya" címmel.

tovább »

Ködellik a Mátra...

A Cantus Agriensis Kulturális Egyesület, az Egri Kulturális és Művészeti Központ a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA támogatásával 2011. június 3-4-5-én, "Ködellik a Mátra..." címmel Regionális Népzenei Találkozót és Országos Citera-zenekari Fesztivált rendez.

tovább »

Néptáncosok a Megyenapon

A Fejér Megyei Művelődési Központ az idén a Megyenap keretein belül szervezi meg a megyében működő amatőr néptáncegyüttesek találkozóját. A rendezvény helyszíne Fehérvárcsurgó, a Károlyi-kastély parkjában felállított szabadtéri színpad és környéke. Az időpont 2011. május 14., szombat.

tovább »

XXI. Országos Amator Artium pályázati felhívás

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza és a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Művészeti Programok Főosztálya minden megyében megrendezi a felmenő rendszerű Amator Artium XXI. Országos Képző-és Iparművészeti Tárlatot.

tovább »

Magyar Nóta Klubok Minősítő Fesztiválja

A Dunántúli Regionális Kulturális Együttes és a Veszprém Városi Művelődési Központ és Könyvtár közös szervezésében 2011. április 02-03-án rendezik meg a Nemzetközi "Magyar Nóta Klubok Minősítő Fesztiválját", valamint külön kategóriaként a "Nemzetközi egyéni énekesi versenyt"..

tovább »

Éneklő Ijúság 2011

A Fejér Megyei Művelődési Központ a KÓTA - Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottságának felhívása alapján idén is rendez Éneklő Ifjúság hangversenyeket. A megye valamennyi általános- és középiskolai kórusa kérheti minősítését a már ismert kategóriákban.

tovább »

XX. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny

A Fejér Megyei Művelődési Központ szíves figyelmébe ajánlja a megyében népdalénekléssel foglalkozó pedagógusoknak, éneklő csoportoknak és szólistáknak a Szatmárnémediben megrendezésre kerülő versenyt.

tovább »

Népzenészek a Megyenapon

A Fejér Megyei Művelődési Központ az idén a Megyenap keretein belül szervezi meg a megyében működő pávakörök, dalkörök, citerazenekarok, énekkarok, nyugdíjas dalkörök, népzenei együttesek és szólóénekesek, szólóhangszeresek találkozóját. Az idei rendezvény helyszíne a Fehérvárcsurgón 2011. május 14-én, szombaton, a Károlyi-kastély parkjában felállított szabadtéri színpad és környéke.

tovább »

Népdalkörök VI. Tavaszi Találkozója - Gyál

A Gyál Városi Népdalkör tisztelettel meghívja a népdalköröket a 2011. március 27-én tartandó Népdalkörök VI. Tavaszi Találkozójára.

tovább »

Alkotótáborok, művésztelepek működése

MMIKL Művészeti Programok Főosztálya felmérése az amatőr képzőművészeti alkotótáborok, művésztelepek működéséről.

tovább »

Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó 2011

A Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei és a regionális szervezőkkel együttműködve - huszadik alkalommal - hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót.

tovább »

Bábcsoportok Fejér megyei találkozója - 2011

A Fejér Megyei Művelődési Központ megyei találkozót szervez bábcsoportok részére. A találkozóval, a korábbi évek hagyományát követve, ezúttal is bemutatkozási alkalmat kívánunk teremteni a bábjátékkal foglalkozó csoportoknak, pedagógusoknak, alkotó műhelyeknek.

tovább »

„Hölgyeknek Uraktól”

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza a nemzetközi nőnap alkalmából tavaszi gálaműsorral kedveskedik a megyében élő hölgyeknek március 12-én Iszkaszentgyörgyön. A program a megyei fiúk, legények, férfiak számára kínál bemutatkozási lehetőséget: 9 éves kortól várjuk a nevezéseket, három kategóriában, március 4-ig.

tovább »

Indul a IV. Internetvers Fesztivál

Ismét itt a lehetőség a költők, versírók, valamint a zenészek, előadók számára, hogy kiszabadítsák a költeményeket a könyvek lapjai közül, és énekelt versekké-dalokká változtassák azokat!

tovább »

Felvétel az Európai Roma Zenei Szakkollégiumba

Az Európai Roma Zenei Szakkollégium felvételt hirdet gitár, bőgő, cselló, hegedű, zongora, cimbalom, valamint ütős és fúvós hangszeres 12-20 éves roma fiataloknak.

tovább »

VI. Országos Népzenei Verseny

Április 8-10. között rendezik meg a VI. Országos Népzenei Versenyt, amelyre január 15-ig lehet nevezni. A regionális területi válogató helyszíne a fehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola.

tovább »

Pesovár Ferenc VI. Országos Csoportos Népdaléneklési Verseny

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza meghirdeti a Pesovár Ferenc VI. Országos Csoportos Népdaléneklési Versenyt. A versenyen három kategóriában lehet indulni, a résztvevő csoportok egy népdalcsokorral indulhatnak, a műsoridő nem haladhatja meg a hat percet.

tovább »

Fejér Megyei Népdaléneklési Verseny 2011.

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza 2011-ben is megszervezi a Fejér Megyei Népdaléneklési Versenyt. Várjuk iskolai és iskolán kívüli szólisták és csoportok jelentkezését, 6-21 éves korig.

tovább »

Minőségfejlesztés a közművelődésben

"Közművelődési szervezetek helyszíni szemléje" címmel, a II. modullal folytatódik a "Minőségfejlesztés a közművelődésben" képzés, amelynek célja, hogy a résztvevők képessé váljanak a minősülni kívánó közművelődési szervezetek önértékelést követő helyszíni szemléjének végrehajtására; az audit előkészítésére, megszervezésére, lebonyolítására, értékelő jelentés készítésére.

tovább »

II. Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek Minősítő Fesztiválja

November 20-án, szombaton tíz órától Pázmándra, a Művelődési Házba várjuk a megyében működő amatőr néptáncegyütteseket. A minősítőre november 2-ig lehet jelentkezni, az együtteseket szakavatott zsűri véleményezi.

tovább »

Felhívás népi iparművészeti zsűrizésre

A Fejér Megyei Művelődési Központ 2010 őszén immár 9. alkalommal szervezi meg a népi iparművészeti zsűrizést. A helyszín, miként a korábbi években, ezúttal is a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza, 123-as terme (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.) tovább »

Népdalkörvezetők továbbképzése

A Fejér Megyei Művelődési Központ 2010. december 4-én, szombaton 10.00-15.00-ig szakmai napra hívja a népdalkörök vezetőit és tagjait, valamint a megye népzenei életének szólistáit, zenekarait, melynek célja, hogy hozzásegítsük a résztvevőket a sikeres szakmai előrelépéshez.

tovább »

Panel/Barokk

Négynapos játékos, kreatív foglalkozás-sorozat indul 7-17 éves gyerekeknek az őszi szünetben. Az animációs workshop keretében a résztvevők a városban gyűjtött képekből és hangokból animációs filmet készítenek.

tovább »

Flash-animációs kurzus az őszi szünetben

Háromnapos intenzív szakmai képzés indul 17+ éves diákoknak az őszi szünetben. A csoport létszáma legfejebb 10 fő, az animáció szakos középiskolás diákok előnyt élveznek.

tovább »

Országos Népzenei Minősítő Egerben

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ és a Cantus Agriensis Kulturális Egyesület a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége - KÓTA támogatásával 2010. november 13-14-én rendezi meg évadzáró népzenei hangversenyét a PALÓCGÁLÁT. A rendezvényen a résztvevők kérhetik a KÓTA 16. Országos Minősítését is. A jelentkezésekhez a Fejér Megyei Művelődési Központ felajánlja segítségét minden megyei csoportnak és szólistának.

tovább »

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk