Kiállítások

Megnyílt az adventi tárlat

Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyei kézműves és iparművészeti alkotók munkáiból rendezte hagyományos adventi tárlatát a Művészetek Háza. A több mint százötven munkát bemutató kiállítás december 31-ig látogatható.

tovább »

Az aggszakállúak bölcsessége

Kunkovács László Kossuth-díjas fotóművész és etnográfus Belső-Ázsia és Szibéria sziklarajzait és népéletét bemutató fotóiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A tárlatot és az alkotót Bicsák Eszter, a Kossuth Rádió munkatársa ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

tovább »

„A kísérletező ember”

Csókos Varga Györgyi és Csákvári Nagy Lajos festőművészek alkotásaiból nyílt emlékkiállítás szeptember 13-án a Művészetek Házában. A szeptember 29-ig látogatható tárlatot a művész házaspár családtagjai, barátai ajánlották a közönség figyelmébe.

tovább »

A foltvarrás költészete

Polyák Ildikó textilművész alkotásaiból "Én, József Attila, itt vagyok!" címmel nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A költészet napja alkalmából rendezett tárlat megnyitóján az alkotó tartott tárlatvezetést.

tovább »

Hatvanéves az alkotókör

Jubileumi tárlat nyílt a Művészetek Háza kiállítótermében: az alapításának hatvanadik évfordulóját ünneplő Derkovits Képzőművészeti Kör jelenlegi tagjai állították ki munkáikat.

tovább »

Jubileumi tárlat nyílt a Művészetek Házában

Húszéves jubileumát kiállítással is ünnepli a népszerű, festői szépségű helyen működő Lovasberényi Alkotótábor. A november 27-ig látogatható születésnapi tárlatot Horváth Péter lovasberényi festő, a tábor szakmai vezetője nyitotta meg a Művészetek Háza kiállítótermében, közreműködött Varró János népzenész.

tovább »

A pasztell varázsa

"Szép az, ami érdek nélkül tetszik" címmel Makai Krisztina alkotásaiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A festőt és munkáit Horváth Péter lovasberényi festő ajánlotta a megnyitó közönségének figyelmébe, közreműködtek a Kodály Zoltán Általános Iskola és AMI 4. é osztályos tanulói.

tovább »

Matyók és betyárok

Fazekasok és fazekas népi iparművészek munkáiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében: a látványos tárlat két, tőlünk kissé távolabb eső vidék, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkövesd és a zalai Alsópáhok fazekasságának sajátos világával ismerteti meg a fehérváriakat.

tovább »

Színes pillanatok

Karakteres formák, színes képi világ, a vidéki és városi élet pillanatai sorakoznak a Művészetek Háza kiállítótermének falain: megnyílt az intézmény első idei kiállítása a Lovasberényi Szín-Kör Egyesület munkáiból.

tovább »

Adventi hangulatban

Betlehemek, színes szőttesek, formás kerámiák, hímzett terítők, faragott és csuhéból készült tárgyak és megannyi más szép és hasznos tárgy: megnyílt a hagyományos Közép-dunántúli adventi nép- és iparművészeti kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében.

tovább »

Jó évet zárt a Derkovits-kör

Megnyílt a Művészetek Házában működő Derkovits Képzőművészeti Kör hagyományos évzáró kiállítása. A tárlatot és az alkotókat Szentes Ottokár képzőművész, a kör vezetője ajánlotta a közönség figyelmébe. A kiállítás december 31-ig, vasárnap és ünnepnapok kivételével 10?18 óráig látogatható az intézmény Nagy Ottó Sándor Galériájában.

tovább »

Angyal keze nyomán született

Csuporné Angyal Zsuzsa fazekas és mézesbábos népi iparművész munkáiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A friss Gránátalma-díjas alkotó tárlata november 28-ig látogatható.

tovább »

Tájképtől az absztraktig

Őszi színekben pompázó csendéletek, tájképek, lendületes ecsetvonásokkal készült absztrakt képek: megnyílt a Művészetek Háza idei első őszi tárlata. Horváth Teri és Mezey Cecília amatőr festők munkáit Szentes Ottokár képzőművész ajánlotta a közönség figyelmébe.

tovább »

A régió élő népművészete

Három megye kézműves alkotóinak legszebb munkáiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében: a régió népművészei a XVI. Országos Népművészeti Kiállításon való részvételre pályáztak.

tovább »

Saját idő

Vay Krisztina lovasberényi festő alkotásaiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A színes tárlatot Horváth Péter festő, a lovasberényi Szín-Kör Kulturális Egyesület elnöke ajánlotta a közönség figyelmébe, közreműködött Kertész András zongorán.

tovább »

Örökségünk nyomában

Örökségünk nyomában - palócföldi üzenetek címmel nyílt meg a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet bemutatkozó kiállítása a Művészetek Háza kiállítótermében. A tárlatot dr. Gulyás Antalné népi iparművész ajánlotta a közönség figyelmébe.

tovább »

Jó évet zárt a Derkovits Kör

Hatalmas érdeklődés mellett nyílt meg a Derkovits Képzőművészeti Kör hagyományos évadzáró kiállítása a Művészetek Háza Nagy Ottó Sándor Galériájában: a kör tagjai mellett nagyon sok, a festészet iránt érdeklődő embert csábított a tárlat.

tovább »

Kézműves advent

Advent előestéjén megnyílt a XIV. adventi kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A gazdag nép- és iparművészeti tárlaton Pest, Komárom-Esztergom, Veszprém és Fejér megyei alkotók pályázati munkái, valamint Békés megye élő népművészetének alkotásai láthatók.

tovább »

Búcsú a tóparttól

Tóthné Szabó Magdolna képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A tárlatot Pálfalvi András, a Fejér Megyei Művelődési Központ címzetes igazgatója ajánlotta a közönség figyelmébe.

tovább »

Évadnyitó tárlat

Simon M. Veronika képeiből nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. Az alkotót és munkáit Enyedi Béla szépíró ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

tovább »

Míves munkák

Kerámiák, hímzett, faragott és fonott használati- és dísztárgyak és egyéb kézműves alkotások sorakoznak a Művészetek Háza kiállítótermében: az évad utolsó kiállítása hagyományosan a Megyei Művelődési Központban működő kézműves szakköröké.

tovább »

Tavaszi hangulatban

Dr. Wollein Mária amatőr képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A május 4-ig megtekinthető látványos tárlatot Szentes Ottokár képzőművész ajánlotta a közönség figyelmébe.

tovább »

Időzenetengelyek

Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Művészetek Házában. A tárlatot és az alkotót dr. Kiss Natália, a Dunaújvárosi Főiskola rektorhelyettese ajánlotta a közönség figyelmébe, a kiállítás április 6-ig látogatható.

tovább »

Pákozd szerelmese

Nagy Károly pákozdi amatőr képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A március 2-ig látogatható kiállítást Tóth-Hekkel Arany író, költő ajánlotta a közönség figyelmébe.

tovább »

A tűz és a föld művészete

Ifj. Fazekas István nádudvari keramikus, népi iparművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Művészetek Házában. A különleges fekete cserépedényeket, terrakottákat és mázas kerámiákat egyaránt felvonultató tárlat február 9-ig látogatható.

tovább »

A művész és a világ

A legkülönbözőbb technikákkal készült portrék, tájképek, absztrakt alkotások sorakoznak a paravánokon: megnyílt a Derkovits Képzőművészeti Kör hagyományos évzáró kiállítása a Művészetek Háza Nagy Ottó Sándor Galériájában. A tárlaton tizennégy alkotó mutatja be munkáit, melyek részben a móri alkotótáborban, részben az ottani vázlatok, valamint önálló projektek alapján valósultak meg.

tovább »

Adventi hangulatban

Megnyílt a hagyományos adventi nép- és iparművészeti kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A december 21-ig látogatható tárlatot L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke ajánlotta a megnyitó közönségének figyelmébe.

tovább »

Mediterrán hangulatok

A nyarat csempészi a novemberi őszbe festményeivel Németh József: a nagykőrösi alkotónak a Művészetek Házában nyílt kiállítása. A színes tárlat december elsejéig látogatható.

tovább »

Sokszínű világ

San Franciso címmel Bukovácz Lajos festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A tárlatot és az alkotót Román Károly irodalomtörténész ajánlotta a közönség figyelmébe, a kiállítás november 3-ig látogatható.

tovább »

Őszi hangulatok

Horváthné Elbert Mária és Horváth Péter lovasberényi festők alkotásaiból nyílt kiállítás a Művészetek Házában. A tárlatot Hantos Balázs, a Magyar Állami Operaház magánénekese ajánlotta a jelenlévők figyelmébe, közreműködött Veigler Bettina versmondó, hegedűn játszott Kun Virág. A tárlat szeptember 29-ig látogatható.

tovább »

Kézműveseink alkotásai

Kosarak, korsók, tálak, tányérok, szőttesek, csipkék, bőrből készült tárgyak, faragások és sok minden más ? a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában működő kézműves műhelyek hagyományosan nyár elején rendeznek éves bemutatkozó kiállítást az intézmény kiállítótermében. Az idei, július 7-ig megtekinthető tárlatot Pálfalvi András címzetes igazgató nyitotta meg.

tovább »

Bálint és az irányított véletlen

Zsupkóné Viczkó Mária festő alkotásaiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A június 2-ig látogatható tárlatot Szentes Ottokár képzőművész, a Derkovits Képzőművészeti Kör vezetője mutatta be a megnyitó közönségének.

tovább »

Festett üvegcsodák

Bartha-Dávid Klaudia, Kovácsai Gabriella és Székely Réka üvegfestők, ékszerkészítők alkotásaiból nyílt kiállítás a Művészetek Házában. A tárlatot Radetzky Jenőné népi iparművész ajánlotta a megnyitó közönségének figyelmébe.

tovább »

Színek világában

Színek, fények, árnyékok; falusi és városi utcák, házak, életképek: Szünderné Havasi Erzsébet alkotásaiból nyílt tárlat a Művészetek Házában. A március 3-ig látogatható tárlatot Román Károly tanár, irodalmár ajánlotta a közönség figyelmébe.

tovább »

Végzősök tárlata

Az Aranykéz Szakközép és Szakiskola végzős fényképész és fotótermék-kereskedő tanulóinak legjobb fotóból kiállítás nyílt a Művészetek Házában.

tovább »

Apa, anya, lánya: családi kiállítás

Szentes Ottokár képzőművész, Szentes Kata porcelántervező iparművész és Büki Zsuzsanna festő, grafikus alkotásaiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállíótermében. A tárlattal az intézmény a hagyományos "Apa és lánya" sorozatot folytatja, és az apa és lánya mellett ezúttal az anyát, a feleséget is bevonta a kiállításba.

tovább »

Megnyílt az adventi tárlat

Odakint épp hózápor tombolt, de intézményünk kiállítótermében adventi meleg hangulat fogadta a "Szép jelen, szép csillag, szép napunk támadt" című kiállítás megnyitójának vendégeit. A gazdag nép- és iparművészeti tárlaton többek között szőttesek, hímzések, csuhémunkák, bőrtárgyak, festett és faragott bútorok láthatók, emellett karácsonyfadíszekre is írtunk ki pályázatot.

tovább »

Képzőművészek évzárója

Nagy érdeklődés mellett nyílt meg a Derkovits Képzőművészeti Kör évzáró kiállítása a Művészetek Háza Nagy Ottó Sándor Galériájában. A műveket és alkotóikat Szentes Ottokár képzőművész ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

tovább »

Színek és hangulatok

Roppant látványos és gazdag kiállítás nyílt a Művészetek Háza kiállítótermében, ahol Buki Ferenc amatőr festő mutatja be munkáit a közönségnek.

tovább »

Ég és Föld

Koppány Attila alkotásaiból nyílt tárlat a Művészetek Házában. Az október végéig látogatható kiállítást Izinger Katalin művészettörténész ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

tovább »

Megnyílt a Zene-Zoom tárlata

A Zene-Zoom 2012. fotópályázatunkra érkezett alkotásokból nyílt kiállítás intézményünk folyosógalériáján. A tárlatot Járdány Bence fotós, a pályázat zsűritagja ajánlotta a közönség figyelmébe.

tovább »

Erajos képei

Suszter Lajos festményeiből nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A képeit "Erajos" néven jegyző alkotót és műveit Pálfalvi András, a Megyei Művelődési Központ címzetes igazgatója ajánlotta a közönség figyelmébe, a tárlat a hónap végéig látogatható.

tovább »

„Nem lehet mindenki népművész...”

Kosarak, faragások, szőtt kelmék, csipkék, bőrtárgyak, kerámia dísz- és használati tárgyak töltik meg a Művészetek Háza kiállítótermét: az intézményünkben működő kézműves szakkörök mutatják be munkáikat a Tekergetők zenekar muzsikájával megnyílt évadzáró kiállításunkon, amely július 8-ig látogatható.

tovább »

Hímzők tárlata

Terítők, futók, párnák, falvédők, keszkenők és megannyi hímzett remekmű: az intézményünkben működő hímző szakkör tagjainak legszebb munkáiból látható válogatás a Művészetek Háza kiállítótermében.

tovább »

Barangolás a Tiszától Zaláig

Karóczkay Ottó fehérvári festőművész, művésztanár alkotásaiból nyílt tárlat a Művészetek Házában. Az április 29-ig látogatható tárlatot Román Károly tanár, irodalomtörténész ajánlotta a közönség figyelmébe, a Szedtevette zenekar közreműködésével.

tovább »

Gyöngyvilág

A Magyar Gyöngy Egyesület tagjainak munkáiból, gyöngyékszereiből nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. Az április elsejéig megtekinthető tárlatot Cz. Tóth Hajnalka népi iparművész ajánlotta a jelenlévők figyelmébe, a megnyitón Gárdonyi Bálintné és Gárdonyi Bálint csömöri néptáncosok adtak műsort - a páros hölgytagja gyöngyfűző népi iparművész.

tovább »

Az óceán bűvöletében

Vasné Katona Hajnalka festményeiből Férjem emlékére címmel nyílt tárlat a Művészetek Háza kiállítótermében. A tengert, óceánt, természeti tájat ábrázoló, többnyire fotórealisztikus képek március 3-ig láthatók a falakon.

tovább »

Apa és lánya: a két Farkas

Farkas Mihály és Farkas Éva Mária festőművészek alkotásaiból rendezett kiállítást a Fejér Megyei Művelődési Központ, az intézmény Apa és lánya című képzőművészeti kiállítássorozatának részeként.

tovább »

Szép jelen és szép jövő

Megnyílt a hagyományos adventi tárlat a Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában: három megyéből közel százötven kézműves munka érkezett az idei pályázatra.

tovább »

Nemes faragások

Nemes Ferenc faragó, népi iparművész alkotásaiból nyílt tárlat intézményünk kiállítótermében. A november 27-ig látogatható, gazdag kínálatú tárlatot Kovács György, a Megyei Művelődési Központ címzetes igazgatója nyitotta meg.

tovább »

Freskók selyemből

Mesés ruhák, sálak, stólák, selyemparaván; freskókra emlékeztető faliképek: Liudmila Agafonova orosz textilművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A tárlat október 30-ig látogatható.

tovább »

Megnyílt a Zene-zoom tárlata

Intézményünk idén is csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos programsorozathoz, amelyet a Kulturális Örökség Napjai részeként szeptember 17-én rendeztek meg. Rendezvényeink vezérfonala a vizuális és a tárgyalkotó kreativitás volt, így több tárlat, köztük a Zene-zoom pályázat kiállítása is megnyílt ezen a napon.

tovább »

Vándorlegények és vándorleányok találkoztak

Eredményesnek és sikeresnek értékelte a IX. Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat szövés és nemez kategóriájának szeptember 17-i találkozóját és kiállítását F. Tóth Mária, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium nyugalmazott vezető főtanácsosa, a zsűri tagja. A pályázatra magyarországi, és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos szövés, vászonszövés, nemezelés tevékenységekkel foglalkozó 11-25 év közötti fiatalok nevezhettek.

tovább »

Megnyílt az Amator Artium tárlata

A kiállító alkotók jelenlétében Harka Ágnes festőművész nyitotta meg a XXI. Országos Amator Artium Képző- és Iparművészeti Tárlat Fejér megyei kiállítását, amelyen 61 amatőr művész 74 munkája látható.

tovább »

Közel kétszáz alkotással neveztek

61 alkotó 194 pályaművel nevezett a XXI. Országos Amator Artium Képző- és Iparművészeti Tárlat Fejér megyei kiállítására. A műveket augusztus 25-én zsűrizték, a tárlat szeptember 2-án, pénteken 17 órakor nyílik meg kiállítótermünkben.

tovább »

Műhelymustra

A Megyei Művelődési Központban működő kézműves műhelyek munkáiból nyílt kiállítás az intézmény kiállítótermében. A július 6-ig látogatható kiállítást Varró Ágnes néprajzkutató ajánlotta a közönség figyelmébe.

tovább »

Fejér folt, színes foltokból

Fejér megyei foltvarrók, foltos közösségek alkotásaiból nyílt tárlat a Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza kiállító­ter­mé­ben. A hasznos, egyszersmind dekoratív munkákat felvonultató, "Fejér folt" című kiállítás május 29-ig tekinthető meg.

tovább »

Művészi szőttesek

Fodorné László Mária kéziszövő, a népművészet mestere munkáiból nyílt tárlat intézményünk kiállítótermében. A kiállítás március 27-ig tekinthető meg, vasárnap kivételével naponta 10-18 óráig.

tovább »

Képek és installációk

Horváth Lénárd képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A tárlat február 27-ig tekinthető meg, vasárnap kivételével naponta 10-18 óráig.

tovább »

Apa és lánya

Hegedűs 2 László filmrendező, fotóművész, képzőművész és Hegedűs Hanna grafikus munkáiból nyílt tárlat a Művészetek Háza kiállítótermében. A tárlat január 30-ig tekinthető meg, az intézmény nyitvatartási idejében.

tovább »

A Derkovits-kör tárlata

Az intézményben működő Derkovits Képzőművészeti Kör alkotásaiból nyílt tárlat a III. emeleti Nagy Ottó Sándor Galériában. Az alkotásokat Pálfalvi András, az MMK címzetes igazgatója ajánlotta a közönség figyelmébe. A tárlat 2011. január 3-ig tekinthető meg, az intézmény nyitvatartási idejében.

tovább »

Megnyílt az adventi tárlat

Igazi karácsonyi hangulatba csöppenhet az, aki betér a Művészetek Háza kiállítótermébe, ahol ma megnyílt a Fejér megyei kézműves egyesületek hagyományos adventi nép- és iparművészeti kiállítása.

tovább »

Angyalszárnyak

Stekly Zsuzsa tűzzománcaiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A megnyitó vendégeit Juhász Zsófia, az intézmény igazgatója köszöntötte, a tárlatot és az alkotót Kubanek Miklós tanár, újságíró ajánlotta a közönség figyelmébe. A kiállítás november 26-ig látogatható.

tovább »

A profi amatőr

Kiss Ildikó alkotásaiból nyílt tárlat a Művészetek Háza kiállítótermében. Az amatőr festő-rajztanárt és alkotásait Pinke Miklós képzőművész ajánlotta a szép számban összegyűlt közönség figyelmébe, a tárlat október 31-ig látogatható.

tovább »

Pezsgő és erotika

Champagne címmel Juhász Tibor festőművész erotikus képeiből nyílt tárlat a Művészetek Háza földszinti kiállítótermében. A művészt és alkotásait Juhász Zsófia, az intézmény igazgatója ajánlotta a közönség figyelmébe, Dj. Elf, Dj. Zöld és a Méhkas Diaproject közreműködésével.

tovább »

Fotósünnep

A Magyar Fotográfia Napja alkalmából a Székesfehérvári Fotóklubnak három kiállítása is nyílt a Nagy Ottó Sándor Galériában és a 119-es teremben. A szeptember 22-ig megtekinthető tárlatokat Juhász Zsófia, az intézmény igazgatója ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

tovább »

Élő népművészet

Élő népművészet Közép-dunántúli Tárlata címmel nyílt kiállítás Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyei alkotók munkáiból. A népművészeti és népi iparművészeti alkotások a Fejér Megyei Művelődési Központ kiállítótermében volt látható 2010. május 28-tól június 30-ig.

tovább »

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk