Az Óperencián innen és a tanórán túl

Projektzáró sajtóközlemény

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza, a TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0158 azonosítószámú pályázata "Óperencián innen tanórán túl" című projektjének indulásakor beszámoltunk a projekt céljairól és módszereiről, most annak megvalósult formájáról, eredményeiről szeretnénk hírt adni.

tovább »

Tartalmas vakáció

Programokban gazdag napokat töltött Balinkán, a Tölgyes Táborban június 24-től június 29-ig az a húsz táci kisdiák, akiket kiválasztottunk "Az Óperencián innen és a tanórán túl" című programsorozat keretében megrendezett Olvasótáborba.

tovább »

Királyi foglalkozás

A Mindent tudni akarok a meséről című témanapok e félévi utolsó foglalkozásán új tevékenységekben próbálhatták ki magukat a móri óvodások. Míg az egyik teremben kirakókat készítettünk nyomdázással, majd bevezettük a meseszereplőket a királyi várba; addig a másik helyszínen díszes képkereteket egészítettünk ki arany és ezüst tollakkal, még pompásabbá téve azokat. Az elkészült alkotásokba a már előzőleg elkészített királyi szereplőket helyeztük.

tovább »

Jó játék volt!

Véget értek az Óperencián innen tanórán túl c. projekt keretében működő Játékkészítő műhely havi szakkör 2013 első félévének programjai. Mind a négy helyszínen eredményesen és sikeresen zártuk a munkát.

tovább »

Játszani mindig jó!

Játszani és játékot készíteni jó! - ezt bizonyítják a képek is, melyeket az "Óperencián innen és a tanórán túl" című program keretében készítettünk.

tovább »

Mese, mese, mátka... Móron

A Mindent tudni akarok a meséről cínű foglalkozássorozat újabb napján figyelemfejlesztő "királyi" játékokkal játszottunk.

tovább »

Lelkes kis "játékfejlesztők"

"Az Óperencián innen és a tanórán túl" című programsorozat keretében működő Játékkészítő szakkör az összes helyszínén (Ráckeresztúr, Ercsi, Székesfehérvár Palotavárosi Óvoda, Székesfehérvár István Király Ált. Isk.) túl van már a harmadik foglalkozásán.

tovább »

Mesés napok a Meseház Óvodában Móron

A gyerekek tanulási folyamatában a mese fontos szerepet játszik. A mese mintákat ad; erkölcsi normákat közvetíthetünk vele egyszerű és érthető módon. Olyan emberi tulajdonságokat erősíthetünk többek közt, mint az együttérzés, becsületesség, az adott szó ereje...

tovább »

Gyermektáncház az Óperencián innen

A Fejér Megyei Művelődési Központ a TÁMOP -3.2.13-12/1 pályázaton, "Az Óperencián innen és a tanórán túl" című programsorozat keretében gyermekjátszó havi szakköröket indított a kistelepülési intézményekben. tovább »

Óperencia Móron

Egyszer volt, hol nem volt... Február 27-én a móri Meseház Óvodában jártunk az "Óperencián innen és a tanórán túl" c. program keretében. A Mindent tudni akarok a meséről témanapok 1. foglalkozásán készültek királyok, királynék, várak...
A következő foglalkozás (ami március 25-én lesz) a tündérmesék világába kalauzolja a gyerekeket. A komplex foglalkozáson sokféle módon fedezik fel ezt az izgalmas világot.

tovább »

Minden, ami játék - „Óperencián innen és a tanórán túl”

Ráckeresztúron a Petőfi Sándor Általános Iskolában, Ercsiben a Napfény Óvodában, Székesfehérváron a Palotavárosi Óvodában és az István Király Általános Iskolában még január hónapban elindultak az "Óperencián innen és a tanórán túl" című program Játékkészítő műhely havi szakkör foglalkozásai.

tovább »

Vízkereszttől a zöldfarsangig

Elindultak az "Óperencián innen és a tanórán túl" című program "Ünnepeink, népi szokásaink" havi szakkör foglalkozásai a Zentai Úti Általános Iskolában. A foglalkozások célja olyan télvégi és tavaszi jeles napok bemutatása, melyek kevésbé ismertek a fiatalok körében.

tovább »

MMK az Óperenciás-tengeren innen

Mint arról már korábban hírt adtunk, a Fejér Megyei Művelődési Központ a "Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában" TÁMOP -3.2.13-12/1 pályázaton, "Az Óperencián innen és a tanórán túl" című programsorozatra 29. 464.014 Ft támogatást nyert.

tovább »

Milliókat nyert az MMK

A Fejér Megyei Művelődési Központ az elmúlt egy hónapban összesen 52 926 225 forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív program keretében.

tovább »

Programok

Jól értem a gyerekemet?

2018. február 27. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Belső alkímia meditáció

2018. március 5. (hétfő) 17:30

Művészetek Háza, Lila terem

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk