HÍREK

Üvegfestő műhely indul a Mesterségek Házában

2011. október 03., 21:56 | MMK | K. G.

Új kézműves szakkört indítunk október 12-én, szerdán 17 órától a Mesterségek Házában (Székesfehérvár, Rác u. 20.). Az üvegfestő műhely szakmai programja elsősorban a képességek fejlesztésére és a gyakorlati tapasztalat megszerzésére irányul.

A résztvevők a foglalkozások során megismerik az üveganyag sajátos nyelvezetét. Az üveg­fes­té­szet nagyon sok fajtája közül a jelen műhely inkább a kész üvegtermék dekora­ti­vi­tá­sá­val foglalkozik.

Az első alkalmakkor megismerkedünk az anyagokkal, rajzolunk, árnyalunk. Majd megismerkedünk a, talán mindenki által ismert vízfesték-, akril- és olajfestés titkaival. A szecesszió az elvágyódás, a nosztalgia művészete, melyet intenzívebben figyelünk meg, hisz ez az utolsó olyan korstílus, mely utoljára hatotta át a tágabb értelembe vett kulturális élet szinte minden szegmensét. A legmodernebb anyagokkal fogunk üveget festeni a műhely időtartamának második felében, melyek amellett, hogy kellemes látványúak, könnyen kezelhetőek is. Biztos vagyok abban, hogy elég fogékonyak és kreatívak lesznek a műhely résztvevői, ahhoz, hogy csodálatos tárgyakat hozzunk létre, illetve a régit kissé felújítsuk, megszépítsük. 

Sok sikert!

Székely Izabella
festőművész és üvegfestő

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk