Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Fémipari szerszámgépek Pest megye

Lemezmegmunkálás

Napjainkban olyan szintet ért el a technikai fejlődés, hogy azok a modern fémipari szerszámgépek a lemezmegmunkálás miatt mind ott sorakoznak a boltok polcain, amelyek pár éve még csak a gondolatokban léteztek. Ezekkel a gépekkel és berendezésekkel szinte gyerekjáték a gyártási folyamat, hiszen használatukkal könnyebben, gyorsabban és szinte automatikusan tudnak előállítani egyes ipari termékeket, rutinosan, nagyobb energia belefeccölése nélkül.
 Fémipari szerszámgépek
 
Napjainkban olyan szintet ért el a technikai fejlődés, hogy azok a modern fémipari szerszámgépek mind ott sorakoznak a boltok polcain, amelyek pár éve még csak a gondolatokban léteztek. Ezekkel a gépekkel és berendezésekkel szinte gyerekjáték a gyártási folyamat, hiszen használatukkal könnyebben, gyorsabban és szinte automatikusan tudnak előállítani egyes ipari termékeket, rutinosan, nagyobb energia belefeccölése nélkül.
Lássuk az egyik legfejlettebb, legmodernebb technológiájú fémipari szerszámgépet, a lézervágó berendezést! A vágás a fémgyártás legelemibb és legtöbbször alkalmazott művelete. Széles körben használják a munkafolyamatok során, akár azt is mondhatnánk, hogy a fémipari szerszámgépek közt a lézervágó az úr, aki jelentősen kitűnik a többi módszer közül.
Ismerjük meg jobban a lézervágó előnyeit, miért ez az a szolgáltatás, amit előszeretettel, kapásból kiválasztanak a többi eljárás közül? Az okok szinte végtelenek. Az eljárásnak megannyi előnye van, csak hogy néhányat említsünk: a rugalmasság, a sebesség, kiváló minőségben, költséghatékonyan dolgozik, úgy, hogy érintés nélkül vág, rendkívül sokoldalú, tűpontos és számtalan automatizálási lehetősége van.
Rugalmasság
Nem kell minden vágás után szerszámot cserélni, mivel lézeres vágásról van szó. Többféle alakzatot, formát vághatunk ugyanazzal a beállítással, ugyanazon anyagvastagságon belül. Ennek a technológiának nem okoz gondot semmilyen összetettebb vágás elvégzése.
Pontosság
Ez is egy kiemelt pozitív tulajdonsága a lézervágásnak, szemben más hővágási eljárásokkal, ugyanis a +/- 0,1 mm eltérési arány már igazán alkalmas a szinte tűpontos eredmény eléréséhez, úgy, hogy nincs szükség utókezelési munkálatokra. Ez rendszerint azzal egyenlő, hogy a megmunkálás végén nem kell külön folyamatokat elvégezni az anyagon.
 
Megismételhetőség
A +/- 0,05 mm olyan alkatrészeket eredményez, amelyek körülbelül a klónjai egymásnak.
 
Sebesség
Az összetetteb, bonyolultabb vágások esetén is sokkal gyorsabb a lézeres vágás, mint a többi mechanikus eljárás.
Nézzünk egy példát: hasonlítsuk össze egyéb termikus vágásokkal, pl. plazma vagy lángvágással, a lézervágás jön ki győztesen kb. 10 mm vastagságig.
Automatizálás
A munkafolyamat a modern lézervágó gépeknek hála csak kevés munkaerőt igényel, vagyis a kézi munkára való igény elenyésző, így költséghatékonyan lehet velük dolgozni. Igaz, egy szakértő gépmesternek ugyanúgy nagy szerepe van a végső minőség elérésében.
Extra feature gyanánt nyomonkövető szállítószalaggal ellátott gépeket is vásárolhatunk, igaz, ezeket a beállításokat kissé borsosabb áron értékesítik.
 
Minőség
Ha pontosan be van állítva a lézervágó gép, a megmunkált anyagon csak parányi sorját hagynak maguk után, amit legtöbbször nem is kell már külön eltávolítani. Nyilvánvalóan a sorja mérete és mennyisége az anyag vastagságának és minőségének a függvénye, valamint más tényezők is közrejátszhatnak.
 
Érintés nélküli vágás
Ebben az eljárásban kizárólag a nyaláb érintkezik az anyaggal, így lehetséges az, hogy nincs mechanikai súrlódás, így nincs anyagroncsolás sem!
 
Sokoldalúság
A lézervágás előnyeiről naphosszat tudnánk értekezni, ebből az egyik legnagyszerűbb a sokoldalúsága. Rengeteg anyagnál tudjuk alkalmazni a lézervágást, sokféle fémnél, akrilnál, MDF-nél, fánál, papírnál, más egyebeknél. A lézervágó berendezés különféle munkafolyamatok elvégésre konfigurálható, de az anyagok vágási képessége a gép erejének függvényei. A gépeket még lézeres jelölésre is fel lehet használni, manapság már nincs is olyan mindennapi termék, amit ne ezzel a módszerrel készítenének.
Meg kell említenünk még így a végére, hogy a technológia különböző profilokhoz is alkalmas.
Összegezve: a fémipari szerszámgépek közül a legsokoldalúbb, legmodernebb berendezése a lézervágó. Ha betér hozzánk, mi megmutatjuk, mire képesek ezek a korszerű gépek, és hogyan segíthet Önnek a munkafolyamatok széles skálájában. Segítünk kiválasztani a legmegfelelőbbet!
 
 
 

<-- Vissza aFémipari szerszámgépek Pest megye blog oldalra!