Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Kitchenaid termékek

A Kitchenaid termékek neve hallatán rögtön a garantált minőség juthat eszünkbe, de magunk is kipróbálhatunk pár terméket, hogy meggyőződjünk róla, ez nem csak mendemonda. Kalandos múltra tekint vissza ez az évszázados márka, nézzünk pár érdekességet róla!
 A legendás Kitchenaid termékek
 
A Kitchenaid termékek neve hallatán rögtön a garantált minőség juthat eszünkbe, de magunk is kipróbálhatunk pár terméket, hogy meggyőződjünk róla, ez nem csak mendemonda. Kalandos múltra tekint vissza ez az évszázados márka, nézzünk pár érdekességet róla!
 
A Kitchenaid a Whirlpool Corp. tulajdonához tartozó amerikai háztartási gép márka, a cég 1919- ben látott napvilágot a The Hobart Manufacturing Company által, és állványos keverők gyártására specializálódott. A debütáló modell a „H-5” volt. A vállalat már javában éllovas volt, mikor a konkurencia is felfedezte ezt a feltörekvő iparági szegmenst, így az 1930- as években előrukkolt a védjegyének számító K modellel, ami Egmont Arens tervező keze munkája. A márka ezen terméke alig változott valamit a kezdetek óta, hűen őrzi a hagyományokat és az egyéni stílusjegyeket. Az elmúlt több évtized alatt legyártott K modell alkatrészek, tartozékok mind - mind kompatibilisek a korszerű gépekkel.
A mosogatógépek termékcsaládját 1949 –ben vezettek be a piacra. Ez a másik vezető márkájuk, egy promóciós kampányon belül bővítés során a 80-as évek végén Williams Sonoma vezénylésével röpke három év alatt kétszer olyan ismertté tette a céget és a márkát. Herbert Johnston, a Hobart Corporation mérnöke ötölte ki az állványos keverőt, miután egyszer csak hirtelen ihletet kapott egy péket látva, aki kézzel keverte a tésztát – az jutott eszébe, hogy ettől biztos létezik kevésbé fárasztó eljárás is. Így 1914 -ben elkezdődtek a tervező, fejlesztő munkálatok, majd hamarosan piacra került a „H” típusú keverő ipari eljárásokhoz. Az amerikai haditengerészet meg is rendelte a keverőket a két új Tennessee osztályú csatahajójához (Kaliforniába és Tennessee-be) és az Egyesült Államok haditengerészetének első dreadnought csatahajója számára, a Dél-Karolinához. Így váltak - igen gyorsan - 1917- re a Hobart állványos keverők az amerikai haditengerészet hajóinak alapfelszereltségévé, aminek következménye a fejlesztés megkezdése lett az első háztartási modellek tekintetében.
 
 
A Kitchenaid termékek közül az első gép (ami a márkanevet viselte) az 1918- ban piacra dobott tízkvartalos C 10 modell volt, amit a Hobart Troy Metal Products leányvállalatánál, Springfieldben gyártottak, Ohio-ban. Természetesen a gyár fejeseinek asszonyai kapták a prototípus gyártmányokat, és mikor az egyik feleség azt mondta, hogy mindegy, hogy mi a neve, de ez a legjobb konyhai segédeszköz, amit valaha kapott – elnevezték a termékeket. Először a parasztházak konyhájában forgalmazták a termékeket, majd a kiskereskedelembe is kikerültek. Ám a kiskereskedők szkeptikusok voltak a Kitchenaid termékek folyamatos használatával kapcsolatban, így a vállalat nőket bízott meg azok értékesítésével házról házra járva. A C 10 -et pl. sokan forgalmazták a szódagéppel rendelkező helyek közül, valamint a kiskereskedelmi konyhák is, az üzletkötő nők pedig a FountainAid és a BakersAid néven házaltak. 1922- ben előrukkolt a Kitchenaid a H-5 keverővel, amit elsősorban otthoni használatra szánt. Ez a keverő kisebb, könnyebben kezelhető volt a C-10 -nél, a maga 5 literes kiszerelésével. Majd 1928-ban jött a G típusú leverő, aminek súlya pont a fele volt a H-5-nek, és eddigre már a versenytársak is felbukkantak, mert más vállalatok is piacra dobtak hasonló keverőket. Szerencséjükre a Kitchenaid keverők töretlen népszerűségnek örvendhettek, a 30-as évek végén a karácsonyi ünnepek idejére minden évben eladta a gyár a teljes készletet. Habár a háború ideje alatt mint sok más cég, ők is bezártak, de 1946-ban a termelés újraindult, amikor a székhely átköltözött Greenville-be, Ohioba államba, ezzel is bővíteni kívánták a kapacitásukat.
Mint láthatjuk, igen érdekes élete volt eddig ennek a híres cégnek – sok minden változott, de több minden maradt a jól beváltnál: a Kitchenaid termékek minősége ugyanolyan kiváló, amilyen mindig is volt.

<-- Vissza aKitchenaid termékek blog oldalra!